Όμηροι του ΔΕΔΔΗΕ είναι χιλιάδες πολίτες σε όλη την χώρα μεταξύ των οποίων και 130 νοικοκυριά στο Ηράκλειο, που δεν μπορούν να συνδεθούν αφού ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεμείνει από έξυπνους μετρητές.
Ακροατής περιέγραψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
Το πρόβλημα χρονολογείται εδώ και τρεις μήνες καθώς οι πολίτες αυτοί ενώ έχουν συνάψει σύμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ, δεν μπορούν να μετακομίσουν στις νέες κατοικίες τους και να ωφεληθούν από την χρήση των φωτοβολταϊκών.
Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει έλλειψη από έξυπνους μετρητές με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και τις δόσεις και τους τόκους των δανείων τους, που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν λάβει την σχετική επιδότηση για να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.
Σε αυτή την κατάσταση ομηρίας ζητούν περιθώριο για να καταθέσουν τα τιμολόγιά τους και να λάβουν τις επιδοτήσεις τις οποίες αν καταβάλουν στις τράπεζες θα γλυτώσουν τουλάχιστον τους τόκους των δανείων.
Επίσης ζητούν την παρέμβαση των βουλευτών για την λύση του προβλήματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κρήτη: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά - Ανήκουν σε άνδρα που είχε εξαφανιστεί το 2012
Κρήτη: Στη φυλακή δύο αδέλφια για τον ξυλοδαρμό του Γάλλου τουρίστα
Κρήτη: Θαλαμηγός εξέπεμψε SOS και βυθίστηκε - Το Λιμενικό διέσωσε τον χειριστή