Κρήτη

Ηράκλειο - εξαφάνιση 17χρονης: "Μάγια σ' αγαπάμε, γύρνα στο σπίτι" (βίντεο)

γονείς Μάγιας

Όγδοη ημέρα εξαφάνισης της 17χρονης Μάγιας Παπαδοπούλου και η αγωνία της οικογένειάς της χτυπά "κόκκινο".

Παρά την τεράστια κινητοποίηση, Αρχών και πολιτών, η ανήλικη, που αγνοείται από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, όταν έφυγε από το γραφείο της ψυχολόγου της, δεν έχει δώσει σημεία ζωής και το κινητό της παραμένει κλειστό.

Το Ηράκλειο έχει στην κυριολεξία γεμίσει από αφίσες της Μάγιας, ωστόσο οι εκκλήσεις των γονιών της, πέφτουν μέχρι στιγμής, στο κενό.

Σε βίντεο που ανέβασαν στο Youtube, στα ελληνικά και στα τουρκικά, τη γλώσσα της μητέρας της, της ζητούν να επικοινωνήσει μαζί τους και να γυρίσει στο σπίτι.

"Όλες οι οικογένειες έχουν προβλήματα, το ξέρεις, γύρνα και θα τα λύσουμε μαζί", λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας της.

Δείτε το βίντεο: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η δασκάλα θετική στον κορωνοϊό - Κλείνει τμήμα Δημοτικού

Μειωμένα ενοίκια: Αλλάζει ο τρόπος ελέγχου των δικαιούχων

Κρήτη

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε θα μειωθούν τα κρούσματα στο Ηράκλειο

δημοσθένης σαρηγιάννης

Την εκτίμηση ότι η αποκλιμάκωση της εκρηκτικής σήμερα κατάστασης στην ΠΕ Ηρακλείου θα αρχίσει να καταγράφεται μετά τις 9 Μαρτίου, έκανε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σύμφωνα με το μοντέλο διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου CORE (Covid-19 Risk Evaluation) που έχει αναπτύξει με την ομάδα του.

Ο καθηγητής απέδωσε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην επικράτηση του μεταλλαγμένου, βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού στο νησί και μίλησε για σοβαρή κατάσταση, η οποία όμως θα αντιστραφεί, με την τήρηση των μέτρων.

Τάχθηκε υπέρ του αυστηρού lockdown που ανακοινώθηκε χθες και ισχύει από σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι αν τα μέτρα είχαν ληφθεί νωρίτερα, η κατάσταση θα ήταν σαφώς καλύτερη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρναουτάκης: Ζητά την άμεση λειτουργία όλων των εμβολιαστικών κέντρων στην Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 16 ασθενείς στις εντατικές των νοσοκομείων

Ανώγεια - κορωνοϊός: Ζητούν από τον Χαρδαλιά να μπουν στο "βαθύ κόκκινο"