Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η δασκάλα θετική στον κορωνοϊό - Κλείνει τμήμα Δημοτικού

Αίθουσα σχολείου

Δεν πρόλαβε να ανοίξει και κλείνει ξανά. Ο λόγος για το τμήμα ΣΤ2 του 52ου Δημοτικού Σχολείου όου η δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μετά από rapid test στο οποίο υπεβλήθη. Η δασκάλα υπεβλήθη και σε μοριακό τεστ τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται την Κυριακή. 

Σύμφωνα με απόφαση του Δ/ντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Λουμπούνη, το τμήμα αναστέλλει τη λειτουργία του για 2 εβδομάδες και συγκεκριμένα από σήμερα, μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου ενώ συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της σχολικής μονάδας με τήρηση όλων των οδηγιών που ισχύουν. 

Σε ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων τπυ 52ου Δημοτικού Σχολείου και 61ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι μετά από προληπτικό test , η δασκάλα της τάξης Στ2 βρέθηκε θετική στον covid-19. Στη συνέχεια έκανε και το μοριακό test, του οποίου τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ. Στο σχολείο βρισκόταν από την έναρξη της επαναλειτουργίας του, τη Δευτέρα 11-01-2021,χωρίς να έχει το παραμικρό σύμπτωμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Δ/ντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μ. Λουμπούνη, 
1) Η τάξη Στ2 δεν θα λειτουργήσει για 2 εβδομάδες από 15-01-2021 μέχρι 28-01-2021. 2) Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της σχολικής μονάδας με τήρηση όλων των οδηγιών που ισχύουν. 

Αύριο το πρωί θα γίνει απολύμανση στους χώρους του σχολείου. Το πρωί θα γίνει rapid test στους εκπαιδευτικούς, με έξοδα που θα επωμιστεί γονέας μαθητή. 

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Συνιστούμε ψυχραιμία, σύνεση και μάσκες!!!

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Γραφειοκρατική "οδύσσεια" για τον δρόμο από Αλάγνι έως Αρκαλοχώρι

Χανιά - κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη με τον ιό... έναν μήνα μετά

Ηράκλειο: Σημαντικές εξελίξεις για δύο "επικίνδυνα" κτίσματα στην καρδιά της πόλης

Κρήτη

Χανιά

Δασικοί Χάρτες - Βολουδάκης: Πρωτοβουλία για τηλεδιάσκεψη φορέων με Υφυπουργό Περιβάλλοντος

Μανουσος Βολουδάκης

Τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα των δασικών χαρτών πρότεινε ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν όλοι οι σχετικοί με το αντικείμενο φορείς των Χανίων: Αντιπεριφερειάρχης, Δασάρχης, Διεύθυνση Γεωργίας, Δικηγορικός Σύλλογος, ΤΕΕ, ΓεωΤΕΕ.

Την ώρα της τηλεδιάσκεψης, μάλιστα, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη ο Σύλλογος των Κτηνοτρόφων και αντιπροσωπεία αγροτών, τους οποίους ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή.

"Το πρόβλημα ήδη γνωστό"¨- αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ.Βολουδάκης που παρενέβη, σημειώνοντας τα εξής:

1. Αναγκαία η παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων τουλάχιστον για ένα χρόνο.

2. Αναγκαία η δημιουργία τυποποιημένης φόρμας αντιρρήσεων ώστε να μη χρειάζεται να καταφεύγουν οι πολίτες στις υπηρεσίες ειδικών και να επιβαρύνονται το κόστος.

3. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που ήδη εργάζεται επί του θέματος να διασφαλίσει τα εξής:

- Συστηματοποίηση των κριτηρίων χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων ώστε να διορθωθούν ακραίες ερμηνείες που μπορεί να οδηγήσουν σε χαρακτηρισμό ως δασικών εκατομμυρίων στρεμμάτων που εδώ και δεκαετίες καλλιεργούνται ή βόσκονται.

- Διασφάλιση της απρόσκοπτης ροής των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ

- Συμμετοχή γεωπόνου στην Επιτροπή Ενστάσεων, με τροποποίηση του σχετικού νόμου.

Ειδήσεις σήμερα 

Ιερωνυμάκης: Ζητάει την απόσυρση των Δασικών Χαρτών

“Δράσις Αγάπης” : Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ηράκλειο

Συνάντηση Διγαλάκη με Κεφαλογιάννη για σημαντικά θέματα υποδομών και τουρισμού