Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Υγεία Μπροστά για την Πρόληψη Καρκίνου του Μαστού και Τραχήλου της Μήτρας

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»
 clock 18:12 | 27/01/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Στην κατάμεστη αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου χθες το πρωί, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας του Υπουργεόυ Υγείας, κας Ειρήνη Αγαπηδάκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση στους φορείς και το κοινό του Ηρακλείου, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Υγεία Μπροστά για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας.

Στόχος της εκδήλωσης, η ενημέρωση και η βελτίωση της Υγείας του Πληθυσμού με την υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην Πρόληψη, την Προστασία και την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Ακολούθως της παρουσίασης των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου από την Γενική Γραμματέα του Δ.Υ. Υπ. Υγείας, η Προϊσταμένη της Γεν Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Υ.Υ., κα Φωτεινή Κουλούρη, παρουσίασε το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», Βήμα βήμα, ενώ η Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας Π.Κ. και κλινικής ΠαΓΝΗ, κα Σοφία Αγγελάκη, μίλησε για την αξία της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού του καρκίνου του μαστού, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία.

Image
Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το λόγο πήραν, υπό το συντονισμό της  Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας κας Ειρήνη Αγαπηδάκη οι κ.κ. Αντιγόνη Ανδρεάκη  δημοσιογράφος και Ελευθερία Κωστάκη αν. Διοικήτρια του ΓΝΗ «Βενιζέλειο-Πανάνειο». Γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού και μίλησαν από καρδιάς εστιάζοντας στο προσωπικό τους βίωμα, τη σημασία της πρόληψης και της κοινωνικής υποστήριξης. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή και Προέδρου  του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη,  Ρόζα Βρεττού Αν. Γραμματέας Τομέα Υγείας, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Σκαλίδη Παπαδάκη, ο Καθηγητής Εμμ Στρατάκης, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών ως Εκπρόσωπος του Πρύτανη Π.Κ., ο Αντώνης Μακρυγιαννάκης, Αναπληρωτής Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης,  Καθηγητής Μαιευτικής –Γυναικολογίας  & Διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ, εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής Π.Κ., η κα Ζένια Σαριδάκη Πρόεδρος της Εταιρείας Παθολογίας Ογκολογίας Ελλάδας, ο Αλέξανδρος Πατριανάκος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο Χάρης Βαβουρανάκης, Πρόεδρος Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών & μέλος του Π.I.Σ. και ο Διοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά για το Πρόγραμμα ότι: «για πρώτη φορά η Πολιτεία πηγαίνει στον πολίτη και το μήνυμα αυτό ξεκινά από την Κρήτη και αποστέλλεται σε όλη την Ελλάδα για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας και του τραχήλου".  

Παρών καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ευχές ο βουλευτής ΜεΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης.

Image
Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

 

Στην πρώτη για την Κρήτη Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης- Υγεία Μπροστά- παρευρέθηκαν επίσης , μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Πιστούλης, Λάμπρος Βαμβακάς και η εντεταλμένη Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου ΑγκαλιάΖΩ Γεωργία Μηλάκη, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου Σεληνιωτάκης Μιχάλης, οι Διοικητές ΠΑ.Γ.Ν.Η. Χαλκιαδάκης Γεώργιος, Βενιζέλειου-Πανάνειου ΓΝΗ Τερζάκης Κωνσταντίνος, οι αναπλ. Διοικητές ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης, ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης Λασιθίου Γιώργος Μπαρμπούνης , ΓΝ –ΚΥ Σητεία Μαρία Δαρατσιανού και του ΒΓΝΗ Κωστάκη Ελευθερία, ο Δ/ντής ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιανακουδάκης, οι Πρόεδροι Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού  Συλλόγου Ηρακλείου κ.κ. Σμπώκος Ιωάννης και Σκουντάκης Αριστοτέλης αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Δαμανάκη Μαρία, οι Διευθύνουσες νοσηλευτικών υπηρεσιών ΠΑΓΝΗ Αγγελική Πρινάρη, ΒΓΝΗ Μαρία Σπινθούρη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος 5ο ΠΕ.Τ Κρήτης, Ευάγγελος Παπαδάκης και η Γραμματέας Μαρία Αντωνακάκη, ο Δ/ντής των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο Πέτρος Παπαδάκης,  Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου Καρκανάκης Βαγγέλης, η βοηθός Διοικητή Ρόταρυ Κρήτης Ντίνα Χριστοδουλάκη, η Πρόεδρος του Δικτύου Μαιών/των 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Φιλία Γιαλιτάκη και μέλη, η Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Εβελίνα Μπάκιντα, η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού ομίλου Ηρακλείου και πρέσβειρα γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη καθώς και η πρώην πρόεδρος  Ελένη Μπερεδάκη, μέλη του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηρακλείου Λασιθίου, στελέχη του ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ κ.α.      

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - ακρίβεια: Όλο και λιγότερα προϊόντα μπαίνουν στο ... καρότσι του σούπερ μάρκετ

Κερατόκαμπος: Σε... δανεικό κοντέινερ το ιατρείο παρά τους χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι

Βαρδάκης: Μετά από 4 χρόνια καθυστέρησης υπόσχονται προεκλογικά την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis