Κρήτη

Ηράκλειο: Εκτροπή της κυκλοφορίας λόγω έργων στον ΒΟΑΚ - Δείτε τις αλλαγές

εργα δρομος.jpg

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, στα πλαίσια του έργου «Γούρνες – Χερσόνησος» του ΒΟΑΚ, θα πραγματοποιηθεί εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019. Η εκτροπή εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2019.
Ειδικότερα: 

Στις 17-10-2019  (ανάμεσα 10.00 με 12.00 το πρωί) θα υπάρξει εκτροπή κυκλοφορίας στην παλιά Εθνική Οδό και στη περιοχή του ισόπεδου κόμβου Γουρνών, προκειμένου να κατασκευασθεί η νέα διαμόρφωση του Ισόπεδου κόμβου.

Η κίνηση από Ηράκλειο προς Γούβες - Ανάληψη μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού θα γίνεται όπως και σήμερα.

Η κίνηση από Χερσόνησο ή Γούβες προς Ηράκλειο και Κοκκίνη Χάνι θα γίνεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Συγκεκριμένα οι οδηγοί θα κατευθύνονται δεξιά προς το πρατήριο υγρών καυσίμων «Μαυράκη», αμέσως στη συνέχεια θα κινούνται αριστερά επί της δημοτικής οδού και σε 370 μέτρα στην πρώτη διασταύρωση θα στρίψουν πάλι αριστερά, προκειμένου να συναντήσουν την Παλαιά Εθνική Οδό.  Επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού θα στρίψουν πάλι αριστερά (ανατολικά) προκειμένου να εισέλθουν στον  εισόδου στον ΒΟΑΚ, σύμφωνα με τη μελέτη εργοταξιακής σήμανσης που έχει εγκριθεί.

Η κίνηση των οδηγών από  Κοκκίνη Χάνι και Γούρνες προς Χερσόνησο - Άγιο Νικόλαο θα γίνεται μέσω της πρώην Βάσης Γουρνών και την παραλιακή οδό Γουβών.  Συγκεκριμένα, από την Παλαιά Εθνική Οδό θα εισέρχονται στην πρώην βάση Γουρνών στην δεύτερη είσοδο προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) και κατευθυνόμενοι βόρεια θα στρίψουν δεξιά (ανατολικά) στην παραλιακή οδό την οποία θα ακολουθήσουν μέχρι το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, ακολούθως θα στρίψουν δεξιά στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου προς την Παλαιά Εθνική Οδό στην οποία θα μπαίνουν στρίβοντας αριστερά.

Η έξοδος από τον ΒΟΑΚ του ρεύματος προς Κοκκίνη Χάνι, Γούβες από τον κόμβο Γουρνών, θα παραμείνει κλειστή, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
 

Κρήτη

Γραβάνης στο Ράδιο Κρήτη: Θανατηφόρος ο συνδυασμός κορωνοϊού και γρίπης - Ο ρόλος των εμβολίων

αχιλλέας γραβάνης

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα που θα περιορίζουν τη λοίμωξη σε νοσούντες με κορωνοϊό, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης.

Οι κλινικές μελέτες για μονοκλωνικά αντισώματα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς είπε ο κ. Γραβάνης, ώστε εκτός από τους νοσούντες, να χρησιμοποιηθούν ως χημειοπροφύλαξη σε ευπαθείς ομάδες καθώς και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά με το εμβόλιο.

"Είναι πρόωρο να συζητάμε τώρα για εμβόλιο. Ίσως του χρόνου τέτοια εποχή, ένα από τα 140 που δοκιμάζονται παγκοσμίως, να αποδειχθεί έτοιμο να πολεμήσει και να νικήσει τον ιό". Μάλιστα 3 από αυτά είναι στο τελικό στάδιο.

Ο κ. Γραβάνης μίλησε για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού για διάφορες ασθένειες και κυρίως των παιδιών και συνέστησε τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού το φθινόπωρο με το αντιγριπικό εμβόλιο, ώστε να είμαστε θωρακισμένοι από τη γρίπη, καθώς το ίδιο διάστημα αναμένεται έξαρση και του κορωνοϊοϋ.

Ακούστε τη συνέντευξη του Αχιλλέα Γραβάνη στο Ράδιο Κρήτη