Κρήτη

Ηλεκτρονική πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων της Βιβλιοθήκης της ΟΑΚ

ορθόδοξος ακαδημία κρήτης

Η Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως» ανακοινώνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης στη Βάση Δεδομένων της, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://oaclib.openabekt.gr/. 

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης της ΟΑΚ υπερβαίνει τους 30.000 τίτλους βιβλίων, καθώς και τους 600 τίτλους που αφορούν τον έντυπο Τύπο (περιοδικά  και εφημερίδες), καλύπτοντας όλους τους κλάδους των Επιστημών, Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών, Θετικών, Θεωρητικών, με έμφαση στη Θεολογική Επιστήμη. Οι συλλογές είναι κυρίως στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Ρωσικά, αλλά και σε άλλες  γλώσσες, εξυπηρετώντας το σύνολο της εκπαιδευτικής, επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας.

Εκτός των παραπάνω, η Βιβλιοθήκη διαθέτει διαδικτυακή πύλη στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάδειξη του Ορθοδόξου Πολιτιστικού Αποθέματος του Νομού Χανίων», Πρόγραμμα του Δήμου Πλατανιά. Ο επισκέπτης μπορεί να ανατρέξει στο Ψηφιακό Αρχείο, το οποίο αποτελείται από ένα πλήθος τεκμηρίων, όπως Βιβλία, Περιοδικά, Οπτικοακουστικό Αρχείο, Εικόνες – Τοιχογραφίες, Ιερά Σκεύη και Φωτογραφικό Υλικό, τα οποία έχουν ψηφιοποιηθεί.

Η διαδικτυακή πύλη είναι διαθέσιμη για το κοινό στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://libraryoac.gr/el/.
Η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για το κοινό κατά τη διάρκεια όλου του έτους, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 15:00 και Σάββατο 09:00 - 13:00. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στην πλατεία - Συναγερμός στην Αστυνομία

Αστυνομία

Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε νωρίς σήμερα (20/4) το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί, όλοι Πακιστανοί, συνεπλάκησαν στην πλατεία Ελευθερίας, για άγνωστους λόγους, με την κατάσταση για αρκετή ώρα να είναι έκρυθμη. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις, ενώ ένα άτομο 28 ετών με πολλαπλά τραύματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία περιπολικού, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Δεν έγινε η δίκη για τον θάνατο της 31χρονης

 - Κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα σε πολίτες της Κρήτης