Κρήτη

Η ομάδα που θα εργαστεί για να μπει η Σπιναλόγκα στον κατάλογο της Unesco

Σπιναλογκα

Με απόφαση της Yπουργού Πολιτισμού- που δόθηκε στην δημοσιότητα - μέσω της Γενικής Γραμματέως Μαρίας Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, έγιναν γνωστά τα ονόματα των μελών της ομάδας εργασίας που στο εξής καλείται να συνεργαστεί στενά με την Ευγενία Γερούση, Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Προβολής και Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας και εθνική συντονίστρια για τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, καθώς και με τους φορείς της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την προώθηση της υποψηφιότητας της νήσου Σπιναλόγκας στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Πρόκειται για τους:
-Σουζάνα Χούλια – Καπελώνη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μουσείων και Αναπλ. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, ως Πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Παναγιώτα Φουντά, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων & Αρχαιολογικών Έργων της Διεύθυνσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων
-Ιουλία Παπαγεωργίου, Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Εποπτείας Ελληνικών & Αλλοδαπών Επιστημονικών Ιδρυμάτων & Συντονισμού Θεμάτων Διεθνών Συνεργασιών & Οργανισμών της ΔιεύθυνσηςΒυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων
-Εριέττα Σκουρκέα, μόνιμη υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων ειδικότητας Βυζαντινών – Μεταβυζαντινών του ΥΠΠΟΑ, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.
-Γεωργία Μοσχόβη, υπάλληλο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με βαθμό Α’ειδικότητας ΠΕ Αρχαιολόγων του ΥΠΠΟΑ, που υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Πανουτσόπουλο, μόνιμο υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων ειδικότητας Βυζαντινών – Μεταβυζαντινών του ΥΠΠΟΑ, που υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία.
-Δάφνη Χρονάκη, μόνιμη υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Αρχιτεκτόνων του ΥΠΠΟΑ, που υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, με αναπληρωτή τον Εμμανουήλ Κασωτάκη, υπάλληλο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με βαθμό Α’ ειδικότητας ΤΕ Μηχανικών του ΥΠΠΟΑ, που υπηρετεί στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Κρήτης
-Βασιλική Δημητροπούλου, μόνιμη υπάλληλο με βαθμό Β’ του κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων ειδικότητας Ιστορικών Τέχνης του ΥΠΠΟΑ, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων. Σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας της Προέδρου της Ομάδας θα προεδρεύει η αναπληρώτριά της.
-Γ. Γραμματέας της Ομάδας ορίζεται η Ελένη Βλάχα, μόνιμη υπάλληλος με βαθμό Δ’ του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού του ΥΠΠΟΑ, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η  πρώτη συνάντηση των μελών της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου στην Αθήνα, ενώ οι εργασίες της Ομάδας - η οποία είναι άμισθη - θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της.   

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους