Κρήτη

Η Κρητικιά μαθηματικός που βραβεύτηκε για το blog με τις καλύτερες συνταγές

βαγγελιω κασσαπακη

Στα 5 καλύτερα foodblogs με συνταγές της Ελλάδας επιλέχθηκε το blog της Κρητικιάς Βαγγελιώς Κασσαπάκη η οποία στον ελεύθερο χρόνο της γράφει στη σελίδα που διατηρεί παραδοσιακές και σύγχρονες Κρητικές συνταγές. Το blog ονομάζεται cretangastronomy.gr και είναι γνωστό ως «Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους»

Η ίδια εργάζεται ως καθηγήτρια μαθηματικών σε δημόσιο σχολείο με την μαγειρική να αποτελεί καθαρά ερασιτεχνική σχέση. Η αγαπημένη της συνήθεια ωστόσο είναι η αναζήτηση παλιών συνταγών, παραδοσιακών διατροφικών συνηθειών και λαογραφικών στοιχείων που συνδέονται με το φαγητό. Η συνήθεια της αυτή την κατέταξε στα 5 καλύτερα foodblogs της Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει την παραδοσιακή κρητική κουζίνα σε ολόκληρη την χώρα.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το περιοδικό μαγειρικής BHMAgourmet, της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ και η κατηγορία είναι TRADITIONAL RECIPES για το βραβείο FoodBlogaAwards2015.
Ο διαγωνισμός συνεχίζεται για την ανάδειξη του 1ου blog.

Ακολουθεί το σημείωμα της Βαγγελιώς Κασσαπάκη:

«Είμαι η Βαγγελιώ Κασσαπάκη. Εργάζομαι ως καθηγήτρια μαθηματικών σε δημόσιο σχολείο και η σχέση μου με τη γαστρονομία είναι καθαρά ερασιτεχνική. Η αναζήτηση παλιών συνταγών, παραδοσιακών διατροφικών συνηθειών και λαογραφικών στοιχείων που συνδέονται με το φαγητό είναι πια αγαπημένη μου συνήθεια, ένα αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μου. Δημιούργησα το blog cretangastronomy.gr, πιο γνωστό με το όνομα Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους, το 2010. Ο στόχος μου ήταν –και είναι– να καταγραφούν τόσο παραδοσιακές κρητικές συνταγές, όσο και σύγχρονες στις οποίες αξιοποιούνται προϊόντα του νησιού και είναι σύμφωνες με το πνεύμα της κρητικής διατροφής. Σε πολλές από τις αναρτήσεις όχι μόνο γίνονται αναφορές σε λαογραφικά στοιχεία που αφορούν την κρητική γαστρονομία αλλά και καταγράφονται προσωπικές μνήμες σχετικές με τις συνταγές. Δεν ήθελα τα post μου να είναι απλή καταγραφή υλικών… Από τότε που ξεκίνησε το cretangastronomy η ανταπόκριση ήταν ανέλπιστη. Επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και από ολόκληρο τον κόσμο (με ελληνική και κρητική καταγωγή), συγκινητικά μηνύματα, θερμά σχόλια». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης - σεισμός: Εκτός Στεγαστικής Συνδρομής το 70% των διαμερισμάτων του νομού Ηρακλείου

Σωκράτης Βαρδάκης

Το 70% των δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, βρίσκονται εκτός της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.), τονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./16446/Α325/2021 - ΦΕΚ 4646/Β/7-10-2021, προβλέφθηκε η οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών, σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεγάλη όμως είναι η απογοήτευση, αφού περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων Γόρτυνας, Φαιστού, Χερσονήσου και ολόκληρες ο Δήμος Βιάννου, της Περιφέρειας Κρήτης, δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω Κ.Υ.Α., δήμοι που σημειωτέον κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

ESPA BANNER