Κρήτη

Χωρίς σφαγεία Ηράκλειο και Λασίθι και μια εταιρεία ... "φάντασμα"

σφαγείο

Σε διαδικασία εκκαθάρισης βρίσκεται η εταιρεία “ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε” που είχε την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας των τεσσάρων σφαγείων στο ν. Ηρακλείου με αποτέλεσμα εδώ και χρόνια οι ιδιώτες που έχουν ζητήσει να αναλάβουν τη λειτουργία τους να βρίσκουν … κλειστές πόρτες ενώ η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών είναι απερίγραπτη καθώς καλούνται να μεταβούν στο Ρέθυμνο  για να κάνουν τη δουλειά τους!

Για “αμαρτωλή” υπόθεση, πάντως, έκανε λόγο ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ζαχαρίας Σωμαράς, μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Ο ίδιος ενώ μίλησε για εταιρεία “φάντασμα” με πολύ μεγάλα χρέη από την εποχή που την ευθύνη λειτουργίας της είχαν οι πρώην δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Ασημίου, Μοιρών και Αρκαλοχωρίου.

Η εταιρεία “ΚΡΟΝΟΣ” είναι ανύπαρκτη, όμως δεν έχει κλείσει, συνεχίζει δηλαδή, τυπικά, να υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Σωμαρά, κι αυτό λόγω των τεράστιων χρεών της που φυσικά οι ΟΤΑ δεν αποδέχθηκαν ποτέ κι έτσι δεν ανέλαβαν τη λειτουργία της! Η διοίκηση εδώ και πάνω από μία δεκαετία είναι έκπτωτη, τα συσσωρευμένα χρέη είναι τεράστια ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν να γίνουν ισολογισμοί για περισσότερα από … 15 χρόνια!

Ωστόσο, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, η διαδικασία της εκκαθάρισης άρχισε εδώ και καιρό και η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης την οποία έχει αναλάβει εκκαθαριστής από την Αθήνα, όπως είπε ο κ. Σωμαράς εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου. 

Πρόκειται, δηλαδή, για μία χρονοβόρα διαδικασία. 

Ως εκ τούτου, δύο περιφερειακές ενότητες, του Ηρακλείου και του Λασιθίου έχουν μείνει χωρίς σφαγεία και  οι επαγγελματίες στο χώρο του κρέατος υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία καθώς είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Ρέθυμνο για να κάνουν τη δουλειά τους...
Σε άλλες περιοχές τα σφαγεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν κυριολεκτικά λεηλατηθεί και σε άλλες, η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, όμως κυριαρχεί η εικόνα της εγκατάλειψης.

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Οι Κρητικοί σπεύδουν για "Ελευθερία" - Σχεδόν 190.000 οι εμβολιασμοί

SMS στο 13033: Καταργείται στις 15 Μαΐου

"Αλλαγή σελίδας" για το Γιώργο Τσιχλάκη - Μεταναστεύει στην Αυστραλία μαζί με τη "Θεονύμφη"

Κρήτη

Ελλάδα

Τουρισμός: Αντιδράσεις επιχειρηματίων για τον αποκλεισμό τους από το ΕΣΠΑ

ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Την δυσαρέσκειά τους, εκφράζουν, οι επιχειρηματίες των γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δικύκλων για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για επανεκκίνηση των τουριστικών επιχειρήσεων και κατ' επέκταση του τουρισμού .

Θεωρούν άδικη την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, να μην συμπεριλάβει τις τουριστικές επιχειρήσεις του κλάδου ενοικίασης αυτοκινήτων , δημιουργώντας έτσι μια κατάφορη αδικία, ακυρώνοντας τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού , για την στήριξη όλων των τουριστικών επιχειρήσεων .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων 1διοκτητών Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων & Δικύκλων (Π.Ο.Γ.Ε.Α.Δ1) , με υπόμνημα της προς τους καθ' ύλην υπουργούς ζητά, να αλλάξει η απόφαση και να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δικύκλων .

Σε αντίθετη περίπτωση ο κλάδος θα αντιδράσει και θα προβεί σε όλες τι ενέργειες για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Βρέφος 2 μηνών βρέθηκε θετικό στον ιό - Νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη: Οι "ξεχασμένοι" Μύλοι θα γίνουν μουσεία και αιολικά πάρκα - Όλος ο σχεδιασμός

Ρέθυμνο: Παράταση στις εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς