Ελλάδα

SMS στο 13033: Καταργείται στις 15 Μαΐου

13033

Με το άνοιγμα του τουρισμού και των μετακινήσεων εκτός νομού στις 15 Μαΐου καταργούνται και τα SMS στο 13033, εκτίμησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις για το ζήτημα δεν έχουν ακόμα παρθεί, αλλά εκτίμησε πως η απόφαση που έχει αναγγελθεί θα υλοποιηθεί.
 

Παράλληλα ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε για το πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού το οποίο, όπως τόνισε προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς: «Κάναμε ένα ρεκόρ κι η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία», σημείωσε ο υφυπουργός για τους χθεσινούς εμβολισμούς που ξεπέρασαν τους 100.000. Παράλληλα εκτίμησε πως από εδώ και στο εξής θα κινηθούμε σε επίπεδα άνω των 100.000 την ημέρα.
 
Εν συνεχεία ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε πως εντός Μαΐου θα λειτουργήσουν συνολικά γύρω στα 1.200 εμβολιαστικά κέντρα και σημείωσε πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5,5 εκατ. εμβολιασμοί.
 
Για τους εμβολιασμούς στον ιδιωτικό τομέα υπενθύμισε πως την Τετάρτη 5 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για τους ιδιωτικούς φορείς υγείας εκτιμώντας πως γύρω στις 20 Μαΐου θα μπορούν να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι εργαζόμενοι των δομών

 

Οσον αφορά στην ανοσία της αγέλης υπογράμμισε: «Μέσα στον Ιούνιο νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούμε να μιλάμε για τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να πούμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας» και τόνισε πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Μεγάλη ταλαιπωρία για την προμήθεια των self test από εκπαιδευτικούς - μαθητές

"Αλλαγή σελίδας" για το Γιώργο Τσιχλάκη - Μεταναστεύει στην Αυστραλία μαζί με τη "Θεονύμφη"

Κορωνοϊός: Οι Κρητικοί σπεύδουν για "Ελευθερία" - Σχεδόν 190.000 οι εμβολιασμοί

Ηράκλειο: Ήθελε... δωρεάν αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά

 

Ελλάδα

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των επιστροφών

Χίος - μετανάστες

Σε διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για την "Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη", το οποίο παρουσιάστηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, πρόσφατα στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο "βασικός πυλώνας του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η αποσαφήνιση και η αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών με σκοπό την απομάκρυνση από τη χώρα όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα".

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουλίου, στις 6 μμ. Επισημαίνεται ότι είναι ανοιχτή σε πολίτες και φορείς για τα σχόλια τους στο OPENGOV http://www.opengov.gr/immigration/?p=1512 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έβρος: Τι είναι τα ηχητικά κανόνια που θα τοποθετηθούν στα σύνορα (βίντεο)

Μεσολαβητής για την ομαλή ένταξη προσφύγων - μεταναστών στο Δήμο Μαλεβιζίου

Μηταράκης προς Σοϊλού: Υποχρέωση της Τουρκίας να αποτρέπει τις μεταναστευτικές ροές