Κρήτη

Κρήτη: Μεγάλη ταλαιπωρία για την προμήθεια των self test από εκπαιδευτικούς - μαθητές

Ταλαιπωρία στα φαρμακεία

«Κουδούνι» τη Δευτέρα 10 Μαΐου για τους μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που θα επιστρέψουν στις φυσικές τους τάξεις, με self test.

Την ώρα όμως που δόθηκε η εντολή στα φαρμακεία από την Τετάρτη 5 Μαίου να προμηθεύουν με σελφ τεστ μόνο εκπαιδευτικούς και μαθητές και της Κρήτης και όχι σε άλλους εργαζόμενους η πλατφόρμα που με το ΑΜΚΑ θα μπορούσαν να τα προμηθευτούν παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Τσικανδηλάκης, αναφέρθηκε στα σοβαρά αυτά προβλήματα που υφίστανται ακόμη και σήμερα (αν και η πλατφόρμα επανήλθε) λέγοντας ότι ίσως οφείλονται στη μεγάλη επισκεψιμότητα για την προμήθεια των self test.

Αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς μαθητών να πηγαινοέρχονται στα φαρμακεία του Ηρακλείου και άλλων περιοχών του νησιού χωρίς να μπορούν να προμηθευτούν το self test.

Επιπλέον σύμφωνα με τον κ.Τσικανδηλάκη όσοι πρέπει να πάρουν σελφ τεστ θα πρέπει να το κάνουν μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι 8 Μαίου γιατί τα εφημερεύοντα φαρμακεία δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν Σάββατο βράδυ και την Κυριακή 9 του μήνα.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει είπε να κάνουν rapid test σε άλλες δομές πχ πλατεία Ελευθερίας ή πλατεία Αγίας Αικατερίνης για να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Η λειτουργία των σχολείων

Η επιστροφή των μαθητών στις φυσικές τους τάξεις , ύστερα από περίπου τρεις μήνες για γυμνάσια, νηπιαγωγεία δημοτικά,αναμένεται να είναι μόνιμη, ως τη λήξη της σχολικής χρονιάς , αφού τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 11 Ιουνίου για γυμνάσια –λύκεια και στις 25 του ίδιου μήνα για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, είναι τα σχολεία α να μην ξανακλείσουν, να διενεργηθούν ομαλά οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά και να επαναρχίσει νωρίτερα , η επόμενη σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο, χωρίς ωστόσο να θιγεί καθόλου ο Αύγουστος για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς συνδέεται με τις διακοπές και τον τουρισμό.

Επίσης δόθηκε το «πράσινο φως» για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των φροντιστηρίων, για τους μαθητές της Γ Λυκείου που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές καθώς και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών για τη προετοιμασία των εξετάσεων, μετά τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Οι Κρητικοί σπεύδουν για "Ελευθερία" - Σχεδόν 190.000 οι εμβολιασμοί

Ηράκλειο: Ήθελε... δωρεάν αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)