Κρήτη

"Καθαρή" από κορωνοϊό η Κρήτη για πάνω από μία εβδομάδα

ΠΑΓΝΗ (imageonline)

 

 

 

του Γιώργου Ι. Παπαδάκη

Σε αρκετά καλή και, ευχή όλων είναι να παραμείνει έτσι, είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κρήτη αναφορικά με τη διασπορά του κορωνοϊού. Έχει περάσει πάνω από μία βδομάδα τώρα που στην Κρήτη δεν έχει καταγραφεί κανένα νέο κρούσμα, ωστόσο οι υγειονομικές Αρχές, παραμένουν σε εγρήγορση και συνιστούν μεγάλη προσοχή και υπακοή στα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti, εδώ και δέκα ημέρες περίπου στην Κρήτη δεν έχει υπάρξει νέο κρούσμα κορωνοϊού, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις, ως ύποπτες. 

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή την ώρα στα νοσοκομεία της Κρήτης δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενείς με κορωνοϊό αφού όλοι όσοι έχουν νοσήσει, έχουν πάρει εξιτήριο ενώ όλοι όσοι βρίσκονταν σε κατ'οίκον περιορισμό λόγω του ιού, είναι καλά στην υγεία τους.

Η μόνη ασθενής που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο έχοντας όμως πλέον θεραπευτεί από τον κορωνοϊό είναι η 62χρονη γυναίκα από την Αργεντινή που τη Μεγάλη Δευτέρα βγήκε από την ΜΕΘ του Βενιζελείου όπου νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες, αρχικά σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η κ. Μπορμπουδάκη τόνισε ακόμα πως η καλή εικόνα που παρουσιάζει η Κρήτη, δεν θα πρέπει να μας κάνει να εφησυχάσουμε διότι ένα λάθος θα μπορούσε να τα χαλάσει όλα. Θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί να υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών αλλά και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για λόγους δημόσιας υγείας.

 

Κρήτη

Συνάντηση Αρναουτάκη - Γιάννας Αγγελοπούλου για τις επετειακές εκδηλώσεις

Φωτό αρχείου

Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 θα βρίσκεται στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Στις 13:30 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο. Μετά τη λήξη της συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.