Κρήτη

Γ. Σέγκος: Συνάντηση με 7 πρώην δημάρχους μετά τις θεομηνίες

σεγκος

Συνάντηση με τους πρώην δημάρχους της τελευταίας δεκαπενταετίας, μπροστά στο ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα της ολιστικής αντιμετώπισης των τεράστιων καταστροφών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο Χερσονήσου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκου στο δημοτικό κατάστημα Λιμένα Χερσονήσου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Σέγκου: 

Η συνάντηση με τους πρώην Δημάρχους από το 2006 του καλλικρατικού Δήμου και των πρώην καποδιστριακών Δήμων Γουβών, Επισκοπής, Χερσονήσου και Μαλίων, κκ. Γιάννη Μαστοράκη, Ζαχαρία Δοξαστάκη, Γιώργου Νικολακάκη, Χάρη Ροδιτάκη, Σπύρου Δανέλλη, Γιώργου Δανελάκη και Κώστα Λαγουδάκη, ήταν κατά κοινή ομολογία ιδιαιτέρως εποικοδομητική.

«Η διαχείριση της επόμενης μέρας απαιτεί συντονισμένες δράσεις και τη βοήθεια όλων, προκειμένου η καταστροφή να μετεξελιχθεί σε ευκαιρία για την περιοχή μας, με την κατάρτιση ενός νέου ολοκληρωμένου αναπτυξιακού μοντέλου τόσο βραχυπρόθεσμου, αλλά και μακροπρόθεσμου, ώστε να μην αναλωθούμε σε αποσπασματικές και προβληματικές προσεγγίσεις αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους πρώην Δημάρχους που άμεσα και πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής μας αρχής αλλά και της κοινωνίας για συστράτευση για το καλό του τόπου και των ανθρώπων που και οι ίδιοι έχουν υπηρετήσει και νοιάζονται. Επιπλέον, έχουν πολύτιμη εμπειρία για τις παρεμβάσεις και τις τομές που πρέπει να γίνουν και οι οποίες, για να είμαστε ειλικρινείς, με τη σημερινή εικόνα που έχουμε υπερβαίνουν τις δυνατότητες ενός Δήμου. Η συνεργασία και η στήριξη της κοινωνίας είναι κομβική για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Όσον μας αφορά γίνεται αναλυτική καταγραφή των ζημιών ανά περιοχή, μάλιστα ακόμα μετράμε πληγές, προκειμένου να διεκδικηθούν τα ποσά που απαιτούνται, αλλά και ενδεχομένως νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών σε υποδομές και σε όλο το παραλιακό μέτωπο» ανέφερε ο κ. Σέγκος.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η αποκάλυψη των παθογενειών της άναρχης ανάπτυξης με την τραγική συγκυρία μιας φυσικής καταστροφής απαιτεί ενιαία στάση, ομοθυμία, συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους, και παράλληλα ότι δίδεται η δυνατότητα ενός συνολικού σχεδίου διεκδίκησης σε πολλαπλά επίπεδα. Εκφράστηκε πλήρης στήριξη από τους παρευρισκόμενους στο διεκδικητικό ρόλο του Δήμου και τονίστηκε επίσης ότι απαιτείται η επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς Δήμους της χώρας πρέπει άμεσα να στηριχθεί προκειμένου να ανταπεξέλθει στο άνοιγμα της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το περίστροφο και το μαχαίρι τον στέλνουν στη Δικαιοσύνη

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (22/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην οικία του ημεδαπού κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχάλης Καραμαλάκης στο ekriti: Εδραιώνουμε νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας

Δολοφονία στην Κρήτη: Στη φυλακή ο σύντροφος της άτυχης μητέρας

Κρήτη: Βρήκαν τον καλλιεργητή της χασισοφυτείας