Κρήτη

Γ. Ρωμανιάς στο Ράδιο Κρήτη: Έρχεται "τσεκούρι" 30% και στις παλιές συντάξεις

συνταξιούχος

Βολές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο θέμα του Ασφαλιστικού εξαπέλυσε ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που σε πρωτη φάση αφορά τους νέους συνταξιούχους κινδυνεύουν από το 2018 και έπειτα και πάνω από 3 εκατ.παλιοί συνταξιούχοι που ενδεχομένως να δούν μειώσεςι στις συντάξεις του έως και 30%!.
Ο Γιώργος Ρωμανιάς καταλόγισε στην κυβέρνηση κόλπα που έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση 2,25 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα νέου βιώσιμου ασφαλιστικού, δηλαδή μια προοπτική ότι σε περίοδο 20-25 χρόνων οι συντάξεις θα μπορούν να πληρώνονται κανονικά χωρίς παρεμβάσεις».

Εμφανίστηκε δε επιφυλακτικός σχετικά με το αν θα δεχθούν οι δανειστές τα προτεινόμενα ισοδύναμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιπολαιότητα και άγνοια, ενώ προέβλεψε ότι «το 2017 θα έχουμε νέα μείωση».
Έρχεται τόνισε ο επανϋπολογισμός των συντάξεων  αλλά όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι δύσκολο να διατηρηθούν. Ωστόσο, η πίεση των δανειστών είναι προς την κατεύθυνση να καταργηθεί η προσωπική διαφορά.

Ο νόμος έλεγε ότι θα διατηρηθεί η προσωπική διαφορά, μέχρι οι νέοι συνταξιούχοι μέσα από τις αυξήσεις να εξομοιωθούν με τους παλαιούς.  
«Οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων έχουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με τις παλιές. Οι διαφορές είναι κατά μέσο όρο 20%. Άρα έχουμε ένα επίπεδο νέων συντάξεων που είναι χαμηλότερες τουλάχιστον κατά 20%. Έτσι έχει ανοίξει ο δρόμος και οι πιέσεις να υποστούν επιπλέον μειώσεις και οι παλαιοί συνταξιούχοι εξήγησε ο πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας.

Το νέο τοπίο στο Ασφαλιστικό κλείδωσε  με τέσσερις εγκυκλίους, που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου, για την εθνική - ανταποδοτική σύνταξη, τις συντάξεις χηρείας και τον ανακαθορισμό των παλαιών συντάξεων προπαραμονή των Χριστουγέννων είπε ο κ.Ρωμανιάς χαρακτηρίζοντας ανεφάρμοστο τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων οι οποίες κινδυνεύουν με διπλή περικοπή τα επόμενα χρόνια

Οι εγκύκλιοι,, οριστικοποιούν το νέο τοπίο της εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης, όπως θα υπολογίζονται με ενιαίους κανόνες για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση μετά τις 12 Μαΐου 2016. Ο επανυπολογισμός των καταβαλλόμενων συντάξεων θα γίνει με τον ίδιο τρόπο. Μοναδική διαφορά είναι πως στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις θα προστεθεί η «προσωπική διαφορά» ώστε να διασωθούν. Το νέο σύστημα ευνοεί όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές έως 1.000 ευρώ (χαμηλόμισθους) και χρόνο ασφάλισης κυρίως από μία 20ετία και πάνω.
 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σήμερα οι ποινές στους μαθητές για το περιστατικό με το αντισηπτικό

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γυμνασίου στο Ηρακλείου, στο οποίο την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές περιστατικό: με δύο μαθητές να ρίχνουν αντισηπτικό στα μπουκαλάκια με νερό δύο συμμαθητριών τους, οι οποίες τα κατανάλωσαν και μεταφέρθηκαν με συμπτώματα δηλητηρίασης στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Το περιστατικό, το οποίο μετέδωσε πρώτο το ekriti.gr, έχει και συνέχεια καθώς πέραν της ποινής που αναμένεται να επιβληθεί στους πρωταγωνιστές του περιστατικού από τον Σύλλογο Καθηγητών σήμερα, οι οικογένειες των δύο μαθητριών έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, τόσο δηλαδή  κατά των μαθητών που έριξαν το αντισηπτικό στα μπουκάλια, όσο και κατά των υπευθύνων για την επίβλεψη των μαθητών του σχολείου, με τη μήνυση να έχει ήδη κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Εξαιτίας της τροπής που πήρε η υπόθεση και της νοσηλείας των μαθητριών σε νοσοκομειακό ίδρυμα, ήδη ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της κακόγουστης φάρσας ζήτησε οικειοθελώς τη μεταγραφή του σε άλλο γυμνάσιο. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

Κρήτη: Κακοκαιρία «εξπρές» προ των πυλών - Πότε θα χτυπήσει

ESPA BANNER