Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Φράγμα Μπραμιανών: "Φρένο" στις εργασίες από τον εργολάβο λόγω οφειλών του Δημοσίου
Φράγμα Μπραμιανών
 clock 10:10 | 12/10/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Μπροστά σε ένα νέο αδιέξοδο βρίσκεται η Ιεράπετρα. Το έργο της προσαγωγού διώρυγας του φράγματος Μπραμιανών, που για χρόνια παρουσιαζόταν ως «η μεγάλη ελπίδα» για το νερό της περιοχής, έχει σταματήσει να αναπνέει.

Ο ανάδοχος εργολάβος έσβησε τα μηχανήματα και αποχώρησε από το εργοτάξιο, ύστερα από μήνες καθυστερήσεων στις πληρωμές. Το δημόσιο χρωστά πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που –όπως φαίνεται– χάθηκε κάπου ανάμεσα σε γραφεία, υπογραφές και φακέλους με σφραγίδες.

Το αποτέλεσμα; Ένα έργο που υποσχόταν να ενισχύσει την άρδευση, να ανακουφίσει τους αγρότες και να εξασφαλίσει νερό για ολόκληρη την Ιεράπετρα, βρίσκεται ξανά στο μηδέν.

Η αγωνία στην τοπική κοινωνία είναι διάχυτη, ενώ οι παραγωγοί μιλούν ήδη για έναν ακόμη χαμένο χρόνο, σε μια περίοδο που το νερό είναι πιο πολύτιμο από ποτέ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που έκλεψε σκαπτικό μηχάνημα και ξυλεία

Κρήτη: Της έκλεψαν την τσάντα μπροστά από το σπίτι της!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis