Κρήτη

Επίσκεψη Μαρκογιαννάκη και περιφερειακών συμβούλων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων

img-82c275eb664aed52b0edd709c5f8d0e7-v.jpg

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Κοπάση και κ. Κουκλινό. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους για την πορεία της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου καθώς η συζήτηση για ζητήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία.

Οι κ.κ. Μαρκογιαννάκης, Κοπάσης και Κουκλινός, συνομίλησαν με τον Διοικητή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Μαρκουλάκη καθώς και με αξιωματικούς και πυροσβέστες, οι οποίοι τους επικοινώνησαν τα εξαιρετικά στατιστικά στοιχεία της επίδοσης για την μέχρι σήμερα αντιπυρική περίοδο, και τους ενημέρωσαν για την καθημερινή επίβλεψη 2 πυροσβεστών στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν στο νέο επιχειρησιακό κέντρο εντός του κτιρίου, και τους έγινε σύντομη παρουσίαση των νέων, υπερσύγχρονων τεχνολογικών συστημάτων για την πρόληψη και την καταστολή ακραίων φαινομένων, και γεγονότων που χρήζουν την παρέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος. Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του υπάρχοντος στόλου με βραχιονοφόρο όχημα.

 Μετά την επίσκεψη, ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: "Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν συμβάλλει στην επιτυχή, μέχρι σήμερα, φετινή αντιπυρική περίοδο καθώς και για τη γενικά εξαιρετική εικόνα που επιδεικνύει το Πυροσβεστικό Σώμα στα Χανιά, που εμπνέει ασφάλεια στους πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Είναι δε πολύ σημαντικό ότι δίδεται έμφαση στην πρόληψη, μέθοδος η οποία έχει  οδηγήσει στα σημερινά αποτελέσματα Διαπιστώνω με μεγάλη ικανοποίηση ότι υπάρχει πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης απ’ το σύνολο των αξιωματικών και των πυροσβεστών αλλά και μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα σε όλα τα πυροσβεστικά κλιμάκια της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Η Πολιτεία από τη μεριά της, είναι υποχρεωμένη να παρέχει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να διευκολύνει το Σώμα να συνεχίσει να λειτουργεί υποδειγματικά.»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Το σπασμένο κεφάλι του κριαριού...
Το σπασμένο κεφάλι του κριαριού...

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα