Κρήτη

Δραματικές οι ελλείψεις σε αίμα - Το παράδειγμα της Κρήτης που αντέχει!

αιμοδοσία

Δραματική είναι η κατάσταση με τις ελλείψεις που καταγράφονται στις μονάδες αίματος, πανελλαδικά!

Σύμφωνα με την πρόεδρο του παγκρήτιου συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών “Αιματοκρήτης”, κ. Ειρήνη Γεργιαννάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την Ελένη Μπουρμά, τέτοιες ελλείψεις έχουν να παρατηρηθούν εδώ και … 25 χρόνια!

Όπως εξήγησε, η πανδημία, ο φόβος των πολιτών για τον κορωνοϊό, η παρατεταμένη καραντίνα αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, λειτούργησαν , όπως φάνηκε, αποτρεπτικά και ο κόσμος πλέον δεν προσέρχεται για να δώσει αίμα όπως έκανε παλαιότερα ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, αν και το αποφασίζει, στη συνέχεια το ακυρώνει...

Στο Ηράκλειο όπου αποτελεί “μεγάλο στοίχημα” η διατήρηση των μονάδων αίματος λόγω των αυξημένων αναγκών καθώς ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο σηκώνουν ένα μεγάλο βάρος με νοσηλείες μιας ολόκληρης περιφέρειας καθώς και άλλων νησιωτικών περιοχών, η πρόεδρος του “Αιματοκρήτη”, σημείωσε ότι οι τακτικοί εθελοντές ανταποκρίθηκαν, όπως έκαναν πάντα “και αντέξαμε στις αυξημένες ανάγκες”.

“Μάλιστα, την περσινή χρονιά που ήταν κατά κοινή ομολογία μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά λόγω της υγειονομικής κρίσης, είχαμε αύξηση σε μονάδες αίματος. Κι αυτό χάρη στους εθελοντές μας”, σημείωσε η κ. Γεργιαννάκη. Κατά τη διάρκεια του 2020, ο Σύλλογος κατάφερε να συγκεντρώσει 2.600 μονάδες αίματος, εξέλιξη που τον έφερε στις πρώτες, αν όχι στην πρώτη θέση, πανελλαδικά!

Την ώρα μάλιστα, που οι ανάγκες σε αίμα, είναι αυξημένες, εάν σκεφτεί κανείς ότι σε εθνικό επίπεδο απαιτούνται ετησίως περίπου 550.000-600.000 μονάδες, ενώ συχνά η χώρα μας είναι αναγκασμένη να καταφεύγει στο εξωτερικό προκειμένου να προμηθευτεί τις απαιτούμενες ποσότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Ζητούν 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου (vid)

Π.Ο.Υ - κορωνοϊός: Οι ψυχολογικές επιπτώσεις, χειρότερες από εκείνες του Β΄ Παγκόσμιου

Κρήτη

Ηράκλειο

Rapid test στο Χουδέτσι - Δείτε που και πότε

rapid test Μαλεβίζι

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test), θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον  Δημο  Αρχανών - Αστερουσίων, στο χώρο του παλαιού Δημοτικού σχολείου του Χουδετσίου.

Η διεξαγωγή των test θα λάβει  χώρα από τις 10:00 έως τις  14:00 και είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.  

Δεύτερο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για δωρεάν rapid test

Η πλατεία Ελευθερίας δεν θα είναι το μοναδικό σημείο, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Π.Ε Ηρακλείου Πάνος Μαματζάκης, από αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, από συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα λειτουργεί 11.00-15.00, Κυριακή με Παρασκευή.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)

Θλίψη για τον 48χρονο - Το οικογενειακό δράμα πίσω από την παιδοκτονία

Ηράκλειο: Άρπαξε το πορτοφόλι αλλά δεν πήγε ...μακριά