Κρήτη

Δοξαστάκης για την αντιπεριφέρεια: Μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη

ζαχαρίας δοξαστάκης

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Οργάνωσης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Σε δήλωσή του ο κ. Δοξαστάκης αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Προσωπική επιδίωξή , αλλά και των στελεχών της περιφέρειας, στον τομέα ευθύνης μας, θα είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, η καλή εξυπηρέτηση του πολίτη, η διοίκηση με στόχους και η εμπέδωση της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα"

Η δήλωση του Ζαχαρία Δοξαστάκη:

"Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κος Σταύρος Αρναουτάκης, με την αποφάσή του για την ανασυγκρότηση του εκτελεστικού οργάνου της Περιφέρειας και τον ορισμό νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Κρήτης, μου ανέθεσε την αρμοδιότητα και την ευθύνη της διοίκησης και της οργάνωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, αλλά την εξέλιξη αυτή, πρωτίστως, τη θεωρώ μεγάλη ευθύνη , στην συλλογική επιδίωξή μας ,ως περιφερειακή αρχή, να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών των πολιτών της Κρήτης.

Η κοινωνία, ένα και πλέον χρόνο, δοκιμάζεται από την πανδημία της COVID-19 . Η χώρα μας οφείλει να προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Το ξεκίνημα θα είναι δύσκολο και πολύπλοκο. Μόνο με κοινή προσπάθεια και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού και παραγωγικής ανασύστασης μπορούμε να ελπίζουμε.

Η Περιφέρεια Κρήτης, με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της έχει βοηθήσει για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών, που έχουν εκδηλωθεί,σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, από την υγειονομική κρίση και με την υλοποίηση του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού της και την άριστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων , επιδιώκει την ολοκληρωμένη και ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης και την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής του πληθυσμού του νησιού.

Προσωπική επιδίωξή , αλλά και των στελεχών της περιφέρειας, στον τομέα ευθύνης μας, θα είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, η καλή εξυπηρέτηση του πολίτη, η διοίκηση με στόχους και η εμπέδωση της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα. Η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης των στελεχών μας με τους πολίτες της Κρήτης και η διασφάλιση της υπευθυνότητας των υπαλλήλων μας προς την κοινωνία , αποτελούν συνθήκες εκ των ων ουκ άνευ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή βελτιωμένων, ποιοτικά, υπηρεσιών είναι η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και μέσων.

Στην προσπάθεια μας αυτή, καταλυτικό ρόλο θα παίξουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας, οι οποίες λειτουργούν με όραμα, αξίες και φιλότιμο. Το ανθρώπινο δυναμικό της περιφέρειας είναι υψηλού επιπέδου και κρίνω, απαραίτητη τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την ενίσχυση της αξιοκρατίας και τη διοίκηση με στόχους, προκειμένου να επιδιώξουμε την αποτελεσματικότερη προσφορά υπηρεσιών.Θεωρώ ακόμη αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής οργάνωσης και της λειτουργίας της περιφέρειας, προκειμένου οι υπηρεσίες της να διακρίνονται για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά τους.

Στην καθημερινή μου λειτουργία, για την υλοποίηση του πολιτικού σχεδιασμού της περιφερειακής αρχής, προς όφελος της κοινωνίας, η πόρτα του γραφείου μου θα είναι συνεχώς ανοιχτή στους πολίτες, τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας. Σταθερός προσανατολισμός μου θα είναι ο πολίτης, τόσο ως χρήστης των παρεχόμενων υπηρεσιών , αλλά και ως πολίτης-εκλογέας, ο οποίος μας εμπιστεύθηκε τη διοίκηση των υποθέσεων του και στον οποίο βρίσκει νομιμοποίηση η λειτουργία μας.

Τέλος θεωρώ πολύ σημαντικό το ρόλο και ουσιαστική τη λειτουργία των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων, για την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και την ταυτόχρονη ενημέρωσή τους και δεσμεύομαι για μια δημιουργική και ειλικρινή συνεργασία μαζί τους.

Διαβάστε το βιογραφικό του Ζαχαρία Δοξαστάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελία στο Ράδιο Κρήτη: "Το ΕΣΥ δεν εξυπηρετεί τον κατάκοιτο πατέρα μου"

17χρονος απο τροχαίο στο ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν την "αφύπνισή" του

Έμποροι Κρήτης: Το λιανεμπόριο αδικήθηκε, σε σχέση με άλλους κλάδους, στα μέτρα στήριξης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

Από το σημείο της κατάρρευσης
Από το σημείο της κατάρρευσης

 

Το τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε
Το τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε

 

Ο δρόμος που βρίσκεται παλιό κτίριο
Ο δρόμος που βρίσκεται παλιό κτίριο

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα