Κρήτη

Λασίθι

Καταγγελία στο Ράδιο Κρήτη: "Το ΕΣΥ δεν εξυπηρετεί τον κατάκοιτο πατέρα μου"

ΕΚΑΒ ΔΙΑΣΏΣΤΕΣ

"Μπαλάκι" ανάμεσα στις διοικήσεις νοσοκομείων και στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, έχουν γίνει συμπολίτες μας με φόντο τις δευτερογενείς μεταφορές ή "αποθεραπείες" ασθενών. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή ακροατή του Ράδιο Κρήτη που βγήκε σήμερα στην εκπομπή Μανώλη Αργυράκη, του Α.Σ, ο οποίος μετέφερε τον "γολγοθά" που περνάει με τον επί 19 χρόνια κατάκοιτο πατέρα του ο οποίος πρέπει να αλλάζει κάθε 35 ημέρες καθετήρα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και να επιστρέφει σπίτι του. 

Ωστόσο, αυτή η αποθεραπεία έχει μετατραπεί σε μια "Οδύσσεια", καθώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο- όπως και όλα στην Κρήτη-  δεν διαθέτουν ούτε ασθενοφόρα ούτε διασώστες για αυτές τις δευτερογενείς μεταφορές, ενώ την ίδια στιγμή το ΕΚΑΒ δηλώνει αναρμόδιο... 

Η περίπτωση του πατέρα του ΑΣ έγινε ακόμη πιο ...ανατριχιαστική on air, μετά τα όσα "αποκάλυψε" ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Ανδρεαδάκης. Σύμφωνα με τον διοικητή, μετά τις ενέργειες του Α.Σ, ο οποίος κίνησε κυριολεκτικά κίνησε γη και ...ουρανό για να βρει λύση στο πρόβλημα του (στέλνοντας ακόμη και email στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και ενεργοποιώντας το γραφείο του Εισαγγελέα) βρέθηκε άκρη, η οποία ωστόσο οδήγησε σε παρέμβαση και αναφορά των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ.

Όπως είπε ο κ Ανδρεαδάκης, από το νοσοκομείο ζητήθηκε η συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού- που διαθέτει ασθενοφόρο το οποίο κατά το παρελθόν είχε παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου- να εκτελέσει τη διακομιδή του πατέρα του ΑΣ από το νοσοκομείο στο σπίτι του. Πράγματι, η μεταφορά έγινε, ωστόσο αυτή προκάλεσε τη … μήνη των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ και την έγγραφη παρέμβασή τους με αιχμή ότι πρέπει να υπάρχει διασώστης σε κάθε τέτοια μεταφορά.

Στον αέρα της εκπομπής παρενέβη και η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία είπε ότι από το 2013 για τις περιπτώσεις που δε χρήζουν επείγουσας φροντίδας τα νοσοκομεία δεν φέρουν ευθύνη, ωστόσο, όπως σημείωσε, έχει σταλεί αίτημα της ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας για την παραχώρηση ασθενοφόρων και διασωστών προκειμένου τα νοσοκομεία να είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας και αυτού του τύπου τις μεταφορές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

17χρονος απο τροχαίο στο ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν την "αφύπνισή" του

Κρήτη: Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην αύξηση της ανεργίας

Ηράκλειο: Ο Δήμαρχος για την ψηφιακή απεικόνιση του Χάνδακα και τις έντονες αντιδράσεις

 

Κρήτη

Κορωνοϊός - Ιεράπετρα: Rapid test από τον ΕΟΔΥ

rapidtest

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18/06/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Ιεράπετρα.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Ιεράπετρας από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Rapid test στην Ιεράπετρα
Rapid test στην Ιεράπετρα

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ιεράπετρας, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

ειδησεις σημερα

Εγγραφές στο νέο Πειραματικό, 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου: Πρόεδρος για 14η φορά ο Καλλέργος Βουλγαράκης

Κρήτη: Πρόστιμο 5.000 ευρώ για όρθιους πελάτες