Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο Δήμαρχος για την ψηφιακή απεικόνιση του Χάνδακα και τις έντονες αντιδράσεις

Βασίλης Λαμπρινός

Διευκρινίσεις και απαντήσεις έδωσε, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε η ψηφιακή απεικόνιση του Χάνδακα του 1640, σε βίντεο του τμήματος τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, με συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Προηγήθηκε η δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας των 16 επιφανών Ηρακλειωτών, θέμα που ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη και έχει προκαλέσει “θύελλα” αντιδράσεων κι εκτός νησιού...

Ο κ. Λαμπρινός επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα βίντεο που δεν αφορά σε όλη την ιστορία της πόλης, αλλά σε ένα μόνον τμήμα της και πρόσθεσε ότι δέχεται πάντα την κριτική έστω κι αν αυτή είναι σκληρή.

Για την παραγωγή αυτή που κόστισε πάνω από 230.000 ευρώ, ο κ. Λαμπρινός επισήμανε ότι οι 16 Ηρακλειώτες θα έπρεπε ίσως να είχαν απευθυνθεί στον ίδιο πριν τη δημοσίευση της επιστολής τονίζοντας ότι εάν ο τίτλος ήταν το πρόβλημα, ίσως θα έπρεπε να του ζητήσουν να τον αλλάξει!

“Οι δημότες εκφράζουν παράπονα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτό για έναν δήμαρχο. Απαντώ στις αιτιάσεις τους, δεν θεωρώ ότι έχουν κακή πρόθεση. Όμως αυτό το βίντεο δεν αφορά συνολικά στην ιστορία της πόλης. Για αυτό υπάρχει πλούσιο υλικό στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου”, σημείωσε ο κ. Λαμπρινός.

Όπως είπε, το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στις 23-04-2015, το 2020 επικαιροποιήθηκε από τις κκ Σταρίδα και Νικολιδάκη (αρχαιολόγος του δήμου) λόγω εφαρμογών στα tablets, με προσθήκες λεζαντών, γαλερών, βελτίωση θάλασσας πρασίνου ενώ υπήρξαν κι άλλες προσθήκες με τη νέα επικαιροποίηση και ανάρτηση να γίνεται στις 06-04-2021. Όπως σημείωσε, με αυτό το βίντεο, ξεναγούνται πάνω από 6000 μαθητές στο παρελθόν...

“Μετά την ανάρτηση που δεν είχε καμία διαφορά από το πρώτο βίντεο, δέχθηκα στις 10 Μαϊου την επιστολή των 16 Ηρακλειωτών, που μιλούν για ουσιώδεις παραλείψεις”, τόνισε ο κ. Λαμπρινός.

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις, στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου, από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Αριστέα Πλεύρη, κατά των συντακτών της επιστολής, ο κ. Λαμπρινός επεσήμανε ότι η θεώρηση ήταν μικρόμυαλη και όχι οι δημότες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Αναρρώνει ο 35χρονος που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρόμβωση

Κρήτη: Το ουζερί έκλεισε... αργά

Ηράκλειο: 38χρονος βρέθηκε νεκρός από τη σύζυγό του στο μπάνιο

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο: Κομβόι με ανεμογεννήτριες ακινητοποιήθηκε στις Μοίρες (φωτο)

κομβόι ανεμογεννήτριες

Στο "πόδι" βρίσκονται οι κάτοικοι στον Άρδακτο του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, καθώς η πληροφορία ότι βρίσκεται καθοδόν κομβόι που μεταφέρει ανεμογεννήτριες και εξοπλισμό για την τοποθέτησή τους στην περιοχή τους, σήμανε συναγερμό.

Το κομβόι με τις πέντε νταλίκες πέρασε στις 04:30 απο το Ηράκλειο, προερχόμενο από τα Χανιά, και συνοδεύεται από συνολικά έξι περιπολικα, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το ekriti.

 

Το κομβόι στο ύψος των Μοιρών
Το κομβόι στο ύψος των Μοιρών

Το κομβόι παραμένει ακινητοποιημένο μέχρι και αυτή την ώρα στην περιοχή των Μοιρών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις των κατοίκων στην περιοχή του Ρεθύμνου αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Εδώ και χρόνια η αντίδραση ήταν και παραμένει έντονη με "μπλόκα" πολιτών στη διέλευση των μηχανημάτων.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος είπε ότι επιτέλους πρέπει να δοθεί πολιτική λύση σε ένα θέμα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία. "Δεν θέλουμε άλλες ανεμογεννήτριες στην περιοχή μας, υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή. Καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να μην περάσουν τα οχήματα, και για τον λόγο αυτό οι νταλίκες ακινητοποιήθηκαν στη Μεσαρά".

Ο κ. Ταταράκης εξέφρασε την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική και να μην γίνουν επεισόδια, προσθέτοντας ότι στην περιοχή του Δήμου του έχουν ήδη τοποθετηθεί 10 ανεμογεννήτριες και τώρα γίνεται προσπάθεια να τοποθετηθούν άλλες 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα 

Κρήτη: Πρόστιμο 5.000 ευρώ για όρθιους πελάτες