Κρήτη

ΝΟΑΚ: Νέα συνάντηση και συζήτηση για την κατασκευή του

ΒΟΑΚ.jpg

Σε προγραμματισμένη σύσκεψη για το θέμα του ΝΟΑΚ με τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, κ. Θανάση Βούρδα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μαζί με τον Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδας, κ. Μανώλη Φραγκάκη, με τον Δήμαρχο Βιάννου, κ. Μηνά Σταυρακάκη και με τον Δήμαρχο Αρχανών- Αστερουσίων, κ. Μανώλη Κοκοσάλη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας, κ. Γαβριήλ Κουρή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της εταιρείας αναφορικά με την υπάρχουσα κατάσταση του οδικού δικτύου και τα οφέλη που θα επιφέρει η κατασκευή του νότιου οδικού άξονα στην οικονομία και στην ανάπτυξη των Δήμων και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους για την προώθηση του θέματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε τα εξής: «Έχουμε ξεκινήσει μια δύσκολη προσπάθεια για την προώθηση της κατασκευής του Νότιου Οδικού άξονα και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε τις επαφές με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων και με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Η επόμενη κίνησή μας είναι η εκπόνηση μίας εμπεριστατωμένης, οικονομοτεχνικής μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία- για την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη που θα επιφέρει ένας νέος οδικός άξονας- από την οποία θα προκύπτει η αναγκαιότητα κατασκευής ενός σύγχρονου και ασφαλούς νότιου οδικού δικτύου, το οποίο θα συνδέει την Ιεράπετρα με τη Βιάννο και με το Καστέλλι, την οποία και θα χρησιμοποιήσουμε ως εφαλτήριο, ώστε να πείσουμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών και στη συνακόλουθη εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή του ΝΟΑΚ.

Δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, η οποία θα μας επιτρέψει να ενώσουμε ουσιαστικά τη Νότια Κρήτη με την ενδοχώρα και το νέο αεροδρόμιο του Καστελλίου».

ειδησεις σημερα 

5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου: Εξαιρετικές διακρίσεις για μαθητές

Κρήτη: Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται στα Αστερούσια

Οροπέδιο Λασιθίου: Δωρεάν στάθμευση για τα τουριστικά λεωφορεία στο Ψυχρό

Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους εκτελεσθέντες Πρινιανούς

Εκτελεσθέντες - Πρινιάς

Σε μία λιτή και συγκινητική εκδήλωση, με την παρουσία του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη, αρχών, φορέων, και πολιτών τελέσθηκε τη Κυριακή το Μνημόσυνο των εκτελεσθέντων Πρινιανών Πύργου Μονοφατσίου στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στον Πρινιά.

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης που παρέστη στην τελετή Μνήμης ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα, ως Περιφέρεια Κρήτης τον Κρητικό λαό, τη γενιά της αντίστασης, τους ήρωες των όλων χωριών της Κρήτης εδώ στον Πρινιά Αστερουσίων, που εκτελέσθηκαν με άνανδρο και απάνθρωπο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944 στην περιοχή της Γέννας .

Εκτελεσθέντες - Πρινιάς
Εκτελεσθέντες - Πρινιάς

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία, όχι μόνο ως τιμή, αλλά και ως μνήμη και να εκφράζουμε μαζί την ευγνωμοσύνη μας για την υπέρτατη θυσία τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περιφέρεια Κρήτης: Δράσεις ενίσχυσης της ερευνητικής-ακαδημαϊκής κοινότητας

Κρήτη: Τρεις στη φάκα με μισό κιλό κάνναβης