Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Βούτες: Σταθερό το φαινόμενο με τις ρηγματώσεις, σύμφωνα με τον Ε. Λέκκα

Βούτες
 clock 14:07 | 23/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Στις Βούτες βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, πραγματοποιώντας αυτοψία  μαζί με τον γεωλόγο Τάκη Σοφίου, τον Πρόεδρο των Βουτών Μπάμπη Αλογδιανάκη και το στέλεχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Μανόλη Κουκιαδάκη στον οικισμό.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ελέγχθηκαν οι γυάλινοι «μάρτυρες» που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα κτίρια και τοποθετήθηκαν και νέα ρωγμόμετρα υψηλής ακρίβειας σε οκτώ κομβικά σημεία των Βουτών.

“Μέχρι στιγμής στις Βούτες έχει γίνει τοπογραφική αποτύπωση και θα ακολουθήσουν δύο ερευνητικές γεωτρήσεις ώστε να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις μεθόδους αποκατάστασης των ζημιών στον οικισμό”.

Σχετικά με τα 6,1 Ρίχτερ που προκάλεσαν μικρές ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ο κ. Λέκκας είπε πως το φαινόμενο όπως εξελίσσεται δεν εμπνέει ανησυχία.

Image
ςργ

Αμέσως μετά ο Ευθύμης Λέκκας βρέθηκε στη Λότζια όπου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό για τις εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι το γεωδυναμικό φαινόμενο παραμένει σταθερό.

 

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακή η αντιπυρική άσκηση εκκένωσης στα Μάταλα (εικόνες)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Αφιέρωμα στον κορυφαίο ερμηνευτή και λυράρη Βασίλη Σκουλά

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis