Κρήτη

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης: Συμμετέχοντας στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση

μαρία κοζυράκη

Ανέπαφα και ψηφιακά λειτουργούν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης  προσαρμοζόμενες στο νέο περιβάλλον και τη μετάβαση του κράτους στην ψηφιακή διακυβέρνηση λόγω κορωνοιού. 

Όπως είπε στο ΡΑΔΙΟΚΡΗΤΗ και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρίας Κοζυράκη, το μεγάλο στοίχημα και η πρόκληση αυτής της περιόδου είναι ο συντονισμός των συλλογικών οργάνων και ιδιωτών, πχ δικηγόρων και μηχανικών, μέσω τηλεδιασκέψεων για  πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα καθώς και την προώθηση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων. 

Συμπλήρωσε ότι για αυτές τις υποθέσεις υπάρχει η υποδομή για την υποβολή ψηφιακά αρχείων, χαρτών και σχεδίων.

Αναφορικά με την ενδοϋπηρεσιακή επικοινωνία και λειτουργία, ανέφερε ότι μπορεί οι πόρτες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να είναι κλειστές για το κοινό, ωστόσο οι υπάλληλοι εργάζονται εκ περιτροπής και με τηλεεργασία αλληλεπιδρούν με κυβερνητικούς και κρατικούς φορείς.

Κρήτη

Τη λήψη μέτρων για τα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Χάρης Μαμουλάκης

Την άμεση λήψη μέτρων για την εξέταση των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πρωτοβουλία των Νίκου Φίλη, Μερόπης Τζούφη και Παύλου Πολάκη. 

 

«Το ζήτημα μετάβασης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα της πρωτεύουσας, ειδικά από περιοχές όπως η Κρήτη, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση με τις συνθήκες που βιώνουμε» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Γι’ αυτό και ζητάμε από την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα που θα προστατέψουν τους μαθητές, καθώς και να μας ενημερώσει σχετικά με το εάν προτίθεται να συγκροτήσει τοπικά εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά μαθήματα, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων».

 

Οι Βουλευτές αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Covid19, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο μετακινήσεων προς τα εξεταστικά κέντρα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων (σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσικά μαθήματα), καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονεί η συγκέντρωση μαθητών απ’ όλη τη χώρα στα κέντρα αυτά. Παράλληλα, κάνουν ιδιαίτερη μνεία στις ανοικτές επιστολές Συλλόγων Γονέων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας – μεταξύ των οποίων και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων της Περιφέρειας Κρήτης – οι οποίες τονίζουν την ανάγκη κατά τόπους εξέτασης των ειδικών μαθημάτων.