Κρήτη

Άνοιξε ο δρόμος για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στους Δήμους της Κρήτης

asep_1.jpg

Μεγάλη ανάσα στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων της Κρήτης αλλά και σε άλλες δομές τους που χρειάζονται ενίσχυση αποτελεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που αφορούσε την πρόσληψη 8.166 ατόμων στους δήμους όλης της χώρας.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη η προκήρυξη θα αφορούσε 393 προσλήψεις σε 16 Δήμους και 189 προσλήψεις σε επτά ΔΕΥΑ καθώς και σε έναν φορέα.
Αναλυτικά οι θέσεις στην Κρήτη έχουν ως εξής:
ΔΗΜΟΙ
Αγίου Νικολάου..................28
Αποκορώνου.....................19
Αρχανών – Αστερουσίων... 4
Βιάννου...............................3
Ηρακλείου.........................72
Ιεράπετρας........................28
Μαλεβιζίου........................17
Μινώα Πεδιάδας...............15
Μυλοποτάμου.....................9
Οροπεδίου Λασιθίου..........3
Πλατανιά...........................37
Ρεθύμνου..........................63
Σητείας..............................11
Σφακίων..............................6
Φαιστού..............................8
Χανίων..............................66
Σύνδεσμος Διαχείρησης Περιβάλλοντος Δήμων Καζαντζάκη-Αρχανών-Τεμένους 4
Αναλυτικά όλες οι θέσεις σε ΟΤΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 
Μαλεβιζίου.......................10
Μινώα Πεδιάδας................6
Ρεθύμνου.........................14
Φαιστού............................16
Χανίων..............................77
Χερσονήσου.....................14
Βόρειου Άξονα Χανίων.....35
Φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδας ΑΕ ΟΤΑ 17

Ο υπουργός Εσωτερικών για τις προσλήψεις

«Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε ομαλά και σε χρόνο ρεκόρ, διαψεύδοντας την κινδυνολογία περί προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών σε δήλωσή του μετά την ανάρτηση, χθες, Σάββατο, των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει πως «με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα θωρακίζονται οι δήμοι προκειμένου με δικά τους μέσα να ανταποκρίνονται στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, αντί να καταφεύγουν στους ιδιώτες, άποψη για την οποία έδωσε μάχη η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για “φωτογραφικό” διαγωνισμό, ενώ δε δίστασε να υπονομεύσει και το ίδιο το ΑΣΕΠ, για να υπηρετήσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της».
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, «πρόκειται για την κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας, ενός ανοιχτού διαγωνισμού για την πρόσληψη ενός πολύ μεγάλου αριθμού εργαζομένων τον οποίο καθόρισαν οι ίδιοι οι δήμαρχοι, βάσει των αναγκών των δήμων τους και των πραγματικών δυνατοτήτων τους, στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειάς τους».
Διευκρινίζει ότι «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ υπηρετούν το δικαίωμα των πολιτών για καθαρές πόλεις με τους καλύτερους όρους, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι η αποκομιδή από ιδιώτες συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τους δημότες, χειρότερη ποιότητα υπηρεσιών και αρνητικούς όρους εργασίας».
Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων θέτει τέλος στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και ανατρέπει μια μακρόχρονη κατάσταση «ομηρείας» χιλιάδων συμβασιούχων, τονίζει ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών και τους εργαζόμενους του ΑΣΕΠ, καθώς «συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διαδικασίας».

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα