Κρήτη

Άμεση Δράση Ηρακλείου: Σαρωτικοί έλεγχοι και συλλήψεις από μηχανές και περιπολικά

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ

 

 

Ρεπορτάζ - Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Έχει και το όνομα και τη χάρη. Ο λόγος για την Άμεση Δράση Ηρακλείου. Από τη μία οι αστυνομικοί με τα περιπολικά και από την άλλη η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ), αποτελούν μία υπηρεσία με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Καθημερινά στο Ηράκλειο η παρουσία της είναι εμφανής. Πραγματοποιεί ελέγχους, καταδιώκει αν χρειαστεί ύποπτα άτομα και επεμβαίνει σε οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το EKRITI  για φέτος, η Άμεση Δράση στο Ηράκλειο αποχαιρετά το 2019 με πλούσιο έργο. Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς με περιπολικά αλλά και από εκείνους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έγιναν συνολικά 30.000 έλεγχοι, 450 συλλήψεις, 1.400 προσαγωγές ατόμων ενώ βεβαιώθηκαν 2.400 παραβάσεις για Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αμεση Δράση
Αμεση Δράση

Η υπηρεσία αποτελείται από 65 αστυνομικούς και από τον Ιούνιο του 2017 οπότε και ιδρύθηκε μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, μέχρι και σήμερα, φαίνεται ότι από τα χέρια των αστυνομικών της, είναι δύσκολο να ξεφύγει κάποιος που έχει προβεί σε αξιόποινη πράξη.

Πολλές από τις συλλήψεις που έχει κάνει η Άμεση Δράση, έχουν αποτελέσει την αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι πολλών και σοβαρών υποθέσεων τις οποίες στη συνέχεια διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Οι αστυνομικοί της Α.Δ. όμως εκτός από τις κλοπές, τα ναρκωτικά και τα όσα άλλα καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά, έχουν δείξει αρκετές φορές και το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ
Ομάδα ΔΙ.ΑΣ

Οι ίδιοι, στέλνουν το μήνυμα στους πολίτες της πόλης ότι η Αστυνομία είναι εδώ για να τους προστατεύει και πως δεν θα πρέπει στις μέρες μας να την αντιμετωπίζουν με φόβο. 

(Το επετειακό βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για τα 60 χρόνια ζωής της Άμεσης Δράσης)

Σε δηλώσεις του στο ekriti o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και Διοικητής της υπηρεσίας, Αστυνόμος Α' Γιώργος Πικράκης, ανέφερε ότι "η Άμεση Δράση που σαν υπηρεσία έκλεισε τα 60 χρόνια ζωής, ήταν και είναι η αιχμή του δόρατος για την εμφανή αστυνόμευση, πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος πάντα στο πλευρό του πολίτη άμεσα και αποτελεσματικά".

 

Κρήτη

Ηράκλειο

7η ΥΠΕ Κρήτης: Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος σε Νοσοκομείο της Κρήτης

Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος που αγοράστηκε από την 7 ΥΠΕ

Παραδόθηκε σήμερα στο ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο» από την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος, σε Νοσηλευτική Μονάδα Νεογνών της Κρήτης.

Η αγορά πραγματοποιήθηκε από τον προϋπολογισμό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έπειτα από την αναγκαιότητα που εξέφρασαν οι γιατροί και νοσηλευτές της Μονάδας, σε προηγούμενη επίσκεψη της Διοικήτριας στη ΜΕΝΝ.

Η παράδοση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της ΥΠΕ Κρήτης κ. Πλατάκη Μιχάλη, του Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Τερζάκη Κωνσταντίνου, της Αναπληρώτριας Διοικήτριας κ. Κωστάκη Ελευθερίας, του Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Λυδάκη Χάρη, της Διευθύντριας ΜΕΝ Νεογνών κ. Κοροπούλη Μαρίνας και του προσωπικού της Μονάδας.

Κατά τη διαδικασία παράδοσης του παστεριωτή.
Κατά τη διαδικασία παράδοσης του παστεριωτή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο», είναι το πρώτο νοσοκομείο της Κρήτης και από τα πρώτα σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο οποίο θα γίνεται παστερίωση του μητρικού γάλακτος, ώστε να παρέχεται με ασφάλεια στα πρόωρα νεογνά.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα που διασφαλίζει την πρόληψη από συγγενείς και απλές λοιμώξεις, διατηρώντας τις θρεπτικές ουσίες του μητρικού γάλακτος. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη λειτουργία του τμήματος Νεογνών και πρόκειται να ενισχύσει το εγχείρημα της σύγχρονης Νεογνολογίας, ώστε τα πρόωρα νεογνά να τρέφονται με μητρικό γάλα.

Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης πρόκειται να εξασφαλίσει για τις ΜΕΝΝ των υπολοίπων νοσοκομείων της Κρήτης ανάλογη προμήθεια για ασφαλή χορήγηση μητρικού γάλακτος στα πρόωρα νεογνά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ανατροπή με τον Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του

Μαλεβίζι: 895.000€ για ακόμη τρία σχολεία στο ΕΣΠΑ

Εκπρόσωποι Σχολών Χορού της Κρήτης: Κατέθεσαν τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια