Από τις χειρότερες και πιο υποτονικές χρονιές χαρακτηρίζει τη φετινή για τη χριστουγεννιάτικη αγορά στον Άγιο Νικόλαο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μανώλης Πάγκαλος.
Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρει στην ΑΝΑΤΟΛΗ, οι έμποροι και οι επαγγελματίες της πόλης δεν είναι διόλου ικανοποιημένοι από την κίνηση των ημερών στα εμπορικά καταστήματα. Κάτι που οφείλεται, όπως λέει, σε αρκετούς παράγοντες, όπως η, ούτως ή άλλως, περιορισμένη οικονομική άνεση του κόσμου να κάνει πολλές αγορές, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, η έξοδος αρκετού κόσμου για τις διακοπές των γιορτών, η αναζήτηση αγορών σε μεγαλύτερες πόλεις.
Ρόλο έπαιξε, τονίζει, και η απουσία πολιτιστικών εκδηλώσεων ή δρώμενων στον κεντρικό ιστό της πόλης, που υπό προϋποθέσεις «σπρώχνουν» πολλούς να βγουν μια βόλτα στους δρόμους συνδυάζοντάς την και με αγορές. «Οι δρόμοι με εξαίρεση το μπλε ουρανό στην οδό 5ης Μεραρχίας δεν ήταν όσο στολισμένοι θα έπρεπε, που να νιώσει δηλαδή ο Αγιονικολιώτης ότι είμαστε σε Χριστούγεννα. Χρειάζονται κεντρικές εκδηλώσεις, που να κάνουν εντύπωση και να πιάνουν τόπο, στήθηκε π.χ. ένα χριστουγεννιάτικο χωριό με τρόπο γενικώς πρόχειρο και όχι μελετημένο».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου προσθέτει πως την υποτονική κίνηση των ημερών επιβάρυνε και η πραγματοποίηση της Λαϊκής Αγοράς του Αγίου Νικολάου την παραμονή των Χριστουγέννων και σήμερα, Τρίτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς (μεταφέρθηκε αντί Τετάρτης και τις δύο μέρες). «Είχαμε μεταφέρει τη διαφωνία μας στη δημοτική αρχή γι’ αυτό, γιατί οι ντόπιες επιχειρήσεις ήθελαν αυτές τις μέρες να δουλέψουν παραπάνω και να καλύψουν έτσι και το χαμένο έδαφος, δεν εισακουστήκαμε τελικά και αυτό είναι για εμάς ένα επιπλέον πλήγμα» είπε σχετικά.
Διαβάστε επίσης:
Ηράκλειο: Η κίνηση της Πρωτοχρονιάτικης αγοράς - Τα παιγνίδια σε "πρώτο πλάνο"