Κρήτη

Ρέθυμνο

Δράδεις ευαισθητοποίησης των μαθητών για το αλκοόλ στο Ρέθυμνο

αλκοολ.jpg

Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού για την χρήση του αλκοόλ, πραγματοποιήθηκε από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων στελέχων της και με εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό, για παρουσιάσεις σε μαθητές γυμνασίων.

Συνολικά το πρόγραμμα το παρακολούθησαν 460 μαθητές σε 24 τμήματα γυμνασίων, με στόχο του προγράμματος την ενεργοποίηση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του αλκοόλ και τις βλαβερές επιπτώσεις του, μέσω διαδραστικών μεθόδων και οπτικοακουστικού υλικού.

Η δράση υλοποιήθηκε κατά την διάρκεια των θεματικών εβδομάδων, μετά από πρόσκληση των αντίστοιχων σχολείων στο 1ο, 3ο και 4ο γυμνάσιο Ρεθύμνου και στο γυμνάσιο Περάματος δήμου Μυλοποτάμου. Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας στο δίκτυο επαγγελματιών υγείας της 7ης ΥΠΕ, για την υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησής και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην θεματική ενότητα ΄΄Αλκοόλ και Νέοι΄΄.

Στο μεταξύ, δύο ακόμη τίτλοι σπουδών απονεμήθηκαν σε εκπαιδευόμενες του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για ξενόγλωσσους, που πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις ενηλίκων για την απόκτηση τίτλου απολυτηρίου ελληνικού δημοτικού σχολείου. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο 2ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου στις αρχές Ιουνίου και με αυτή την επιτυχία, που ανεβάζει στους 36, τον αριθμό των εκπαιδευόμενων που πήραν το απολυτήριο δημοτικού σχολείου, και με ποσοστό επιτυχίας 100%, ολοκληρώθηκε ο χειμερινός κύκλος μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας.

Σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας, η ένθερμη ανταπόκριση των ξενόγλωσσων κατοίκων του Ρεθύμνου συνετέλεσε στην προκήρυξη θερινού κύκλου μαθημάτων, που θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο 2019. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που διαμένουν νόμιμα στην Περιφέρεια Κρήτης, σε μόνιμη ή εποχιακή βάση. Τα μαθήματα θα καλύπτουν βασικές ή προχωρημένες γνώσεις της γλώσσας και θα πραγματοποιούνται μόνο πρωινές ώρες, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ή στις εξετάσεις απόκτησης τίτλου απολυτηρίου ελληνικού δημοτικού σχολείου.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται για τα θερινά τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, Ηγ. Γαβριήλ 103-105, 2ος όροφος (έναντι της Τράπεζας Πειραιώς), καθημερινά από τις 08:30 έως τις 15:00, ή να καλούν στα τηλέφωνα 2831340763 και 2831040050-52-54. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται εντύπως στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Επίσης, η αίτηση υπάρχει στην ιστοσελίδα www.kekaper.gr και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να την αποστείλουν στο info@kekaper.gr ή με φαξ στα 2831340856 και 2831040055. Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, ορίσθηκε η 28/06/2019.

Κρήτη

Χανιά

Έκκληση από Κρητικό: Βοηθήστε να βρεθεί ο οδηγός που με χτύπησε (φωτο)

τραυματισμός - πόδι

Έκκληση προκειμένου να βρεθεί ο οδηγός του δικύκλου που τον τραυμάτισε, απευθύνει ένας Χανιώτης μέσω της σελίδας του στο facebook.

Όπως καταγγέλλει ο τραυματίας, ο οδηγός του δικύκλου τον παρέσυρε στην οδό Γογονή στα Χανιά, όταν εκείνος προσπάθησε να διασχίσει κάθετα το δρόμο αφού πρώρα έλεγξε προσεκτικά την κυκλοφορία.

Όπως περιγράφει, ο οδηγός του δικύκλου, όχι μόνο δεν σταμάτησε να το βοηθήσει ως όφειλε, αλλά τον κοίταξε και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Δείτε την ανάρτησή του καθώς και φωτογραφίες από τον τραυματισμό του:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: 14χρονη έπεσε από μεγάλο ύψος

"Έφυγε" νωρίς ο 26χρονος Βασίλης - Είχε αγοράσει το αυτοκίνητο πριν από λίγες μέρες

Ηράκλειο: "Λουκέτο" σε όλο το σχολείο λόγω κορωνοϊού