Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρητικά και άλλα

Κρήτη: Τα παιδιά έκαναν το Πέραμα να λάμψει! (φωτογραφίες)

44311441_277130316268084_4746016927405572096_n.jpg

Με σύνθημα «Καθαρίζω τον τόπο που ζω» εθελοντές και μαθητές του Περάματος Μυλοποτάμου συμμετείχαν σε εκστρατεία καθαριότητας της κωμόπολης την περασμένη Παρασκευή.

 

Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία που έτυχε θερμής υποδοχής από την τοπική κοινωνία, η οποία συμμετείχε ενεργά και έδωσε το παράδειγμα, πως μπορείς να είσαι ενεργός πολίτης σε κάθε δημιουργική προσπάθεια για τον τόπο που ζει.
 

Την εκστρατεία οργάνωσαν ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Περάματος και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Περάματος και στηρίχθηκε έμπρακτα από τον Δήμο Μυλοποτάμου. Συμμετείχε επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Περάματος με τα μέλη του. 
 

Ιδιαίτερα καθοριστική στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η συμμετοχή των μαθητών από τα δύο δημοτικά σχολεία και το Γενικό Λύκειο Περάματος ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαριότητας προσέφερε κεράσματα σε όλους ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου και ο πολιτιστικός σύλλο

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και ανάδειξη του Δικτύου Τυριού

image0.jpeg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως είναι μεγάλης αξίας η προώθηση και η ανάδειξη του Δικτύου που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι. Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις προβολής, διασύνδεσης με τον τουρισμό αλλά συγχρόνως και αναπτυξιακά σχέδια όπως για παράδειγμα, «οι δρόμοι του τυριού» ή να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πως υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική», όπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, μετά τη συνάντηση.