Κρήτη

Λασίθι

Τέσσερα νέα έργα και εξοπλισμός στο Δήμο Ιεράπετρας

leader.jpg

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Λασιθίου συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Έπειτα από την υποβολή ολοκληρωμένων αιτημάτων από συλλόγους και φορείς εντάχθηκαν επιτυχώς στο πρόγραμμα Leader του Νομού Λασιθίου νέα έργα και νέος εξοπλισμός για τον Δήμο Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Τη δημιουργία πολυχώρου ανάδειξης της φυσικής, πολιτιστικής και αγροτικής κληρονομιάς της περιοχής οροπεδίου Θρυπτής, για τον πολιτιστικό και φυσιολατρικό σύλλογο Θρυπτής, κόστους 292.330€ 

Τη δημιουργία κέντρου προβολής τοπικού πολιτισμού και διατροφικής παράδοσης της ελιάς στο Καβούσι, για τον πολιτιστικό σύλλογο  Καβουσίου, κόστους 272.800€

Την αγορά πυροσβεστικού οχήματος για τη λέσχη φίλων τετρακίνησης Ιεράπετρας,κόστους 84.275,28€

Την αγορά οχήματος για τους εθελοντές διασώστες ΚΡΗΤΗΣ ΕΔΙΚ κόστους 41.383,95€

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:

«Συγχαρητήρια στους προέδρους και τα μέλη των συλλόγων και των φορέων για όλη αυτή την προσπάθεια.Στηρίξαμε τις προτάσεις και πετύχαμε τη θετική αξιολόγησή τους και την ένταξη τους στο πρόγραμμα LEADER. Παραμένουμε στο πλευρό των πολιτιστικών συλλόγων Θρυπτής και Καβουσίου καθώς και της ΕΔΙΚ και της λέσχης τετρακίνησης ώστε να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την όσο το δυνατόν ταχύτερη παράδοση των έργων και του εξοπλισμού». 

 

Κρήτη

Γραβάνης στο Ράδιο Κρήτη: Θανατηφόρος ο συνδυασμός κορωνοϊού και γρίπης - Ο ρόλος των εμβολίων

αχιλλέας γραβάνης

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα που θα περιορίζουν τη λοίμωξη σε νοσούντες με κορωνοϊό, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης.

Οι κλινικές μελέτες για μονοκλωνικά αντισώματα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς είπε ο κ. Γραβάνης, ώστε εκτός από τους νοσούντες, να χρησιμοποιηθούν ως χημειοπροφύλαξη σε ευπαθείς ομάδες καθώς και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά με το εμβόλιο.

"Είναι πρόωρο να συζητάμε τώρα για εμβόλιο. Ίσως του χρόνου τέτοια εποχή, ένα από τα 140 που δοκιμάζονται παγκοσμίως, να αποδειχθεί έτοιμο να πολεμήσει και να νικήσει τον ιό". Μάλιστα 3 από αυτά είναι στο τελικό στάδιο.

Ο κ. Γραβάνης μίλησε για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού για διάφορες ασθένειες και κυρίως των παιδιών και συνέστησε τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού το φθινόπωρο με το αντιγριπικό εμβόλιο, ώστε να είμαστε θωρακισμένοι από τη γρίπη, καθώς το ίδιο διάστημα αναμένεται έξαρση και του κορωνοϊοϋ.

Ακούστε τη συνέντευξη του Αχιλλέα Γραβάνη στο Ράδιο Κρήτη