Κρήτη

Λασίθι

Λασίθι: Τι δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου για το Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης

αντωνης ζερβος.jpg

Ξεκαθαρίζει τα πράγματα ο Δήματχος Αγίου Νικολάου κ. Aντώνης Ζερβός - σε ότι έχει να κάνει με τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της έκδοσης άδειας για την ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης Νεαπόλεως.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει:

"Επειδή τον τελευταίο καιρό αναφέρεται συνεχώς χωρίς να απεικονίζει την αλήθεια , ότι τα προβλήματα για την έκδοση της άδειας ανέγερσης του Κέντρου Αποκατάστασης Νεαπόλεως αποτελούν “…γραφειοκρατικό «κόλλημα» που έχει παρουσιαστεί στην πολεοδομία…” θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν είναι δυνατόν έτσι αψήφιστα να αμφισβητείται η διάθεση βοήθειας και επιτάχυνσης των διαδικασιών από πλευράς Πολεοδομίας.

Τα ζητήματα που υπάρχουν, έχουν να κάνουν με την τακτοποίηση της ιδιοκτησίας του συλλόγου “Φίλων Παιδιού Κρήτης” τα οποία προέκυψαν με την κατάθεση της άδειας , που σημαίνει ότι η ιδιοκτησία είχε νομικά προβλήματα που δεν είναι αρμοδιότητα της Πολεοδομίας.

Παρόλα ταύτα γίνεται προσπάθεια σε συνεννόηση με το Μελετητικό Γραφείο που εκπονεί την μελέτη και την Περιφέρεια Κρήτης να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να εκδοθεί η πολυπόθητη άδεια.

Η τακτοποίηση του οικοπέδου με διορθωτική πράξη της αρχικής πράξης εφαρμογής δεν είναι αρμοδιότητα της Πολεοδομίας αλλά του ιδιοκτήτη του ακινήτου που πιθανότατα δεν γνώριζε το πρόβλημα εξαρχής ούτως ώστε να έχει λυθεί τόσο καιρό και με το ξεκίνημα της σύστασης του φακέλου για την έκδοση οικοδομικής άδειας να έχει αντιμετωπιστεί, και η έκδοση της άδειας να έχει προχωρήσει απρόσκοπτα .

Η ανακοίνωση αυτή δεν αποσκοπεί στο να επιρρίψει ευθύνες αλλά να αποκαταστήσει τα πραγματικά γεγονότα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η 4η Φάση του Σχεδίου Πόλης για Μακρύ Γυαλό, Κουτσουρά και Ανάληψη

Χλιδάτες διακοπές για τον Τούρκο ηθοποιό Μουράτ Γιλντιρίμ στην Κρήτη

Κρήτη

Σύσκεψη για το Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη

σύσκεψη

Σύσκεψη συντονιστικού κυρίως χαρακτήρα, με την συμμετοχή  εκπροσώπου της Περιφέρειας Κρήτης, της Πολεοδομίας Αγίου Νικολάου και του μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό για το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Νεάπολη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (21/9), στον Δήμο Αγίου Νικολάου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης Χάρης Αλεξάκης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Σταματάκη, τα στελέχη της πολεοδομίας Αγίου Νικολάου κ.κ. Ανδριοπούλου – Ζερβάκη και μέσω τηλεδιάσκεψης, οι εκπρόσωποι του μελετητικού γραφείου “Παπαπαγιάννη” κ. Νακοπούλου, κ. Νικολούδη κ. Ξάνθος.

Σε σχετική δήλωση του μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου τόνισε : “ δεδομένου ότι υπάρχουν κάποια εκκρεμή ζητήματα αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του θέματος έκδοσης αδείας αλλά και συνολικά με την προώθηση του ζητήματος ανέγερσης του κέντρου Αποκατάστασης – Αποθεραπείας στην Νεάπολης, ζητήσαμε συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα νομικών ερμηνειών και παρερμηνειών σε σχέση με τα πολεοδομικά θέματα, ώστε να μην υπάρχει θέμα στο εξής, με την υπηρεσία, η οποία δείχνει όχι απλά την διάθεση της ώστε να βοηθήσει να ξεμπλοκαριστούν οι διαδικασίες, αλλά βοηθά στο να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν για την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού ζητήματος, θα ζητηθούν οι παρεκκλίσεις από το αρμόδιο υπουργείο σε σχέση με τους απαιτούμενους όρους δόμησης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, θα παρακολουθούμε ανά 15μερο το θέμα από τούδε και στο εξής, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι μελέτες για την υλοποίησης του έργου”. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννης: Επιπλέον πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την απόσταξη κρίσης στην Κρήτη

Ηράκλειο: Με μπαλωθιές και μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον Μαθιό - Θρήνος για τον 17χρονο

ESPA BANNER