Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση για την πορεία του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη

7η υπε

Με αντιπροσωπία του νεοεκλεγμένου ΔΣ του Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού της Κρήτης», αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Χουρδάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Μεθυμάκη, τον ταμία κ. Κων/νο Καστελλιανάκη και το μέλος κ. Αντώνη Γιαλελάκη συναντήθηκε την Τετάρτη 2/12, η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Άννα Τριχοπούλου.
Σκοπός της επίσκεψης του Δ.Σ. του Σωματείου στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ήταν η ενημέρωση του για το σχεδιασμό και τις ενέργειες της υπηρεσίας ως προς την έγκριση της προμελέτης και τον σχεδιασμό γενικότερα των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου: «Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Λασιθίου στο ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης “Διαλυνάκειο’» που αποτελεί έργο σταθμό και μοναδικό για όλη την Κρήτη.  
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, παρουσία της Τεχνικής υπηρεσίας και της Δ/νσης Προγραμματισμού για την πορεία του έργου,  με Απόφαση του Υπουργείου Υγείας έχει εγκριθεί η σκοπιμότητα της μελέτης και υλοποίησης του, η ανάθεση της προκήρυξης της οριστικής μελέτης στην 7η ΥΠΕ Κρήτης και οι απαραίτητες κλίνες του Κέντρου Αποκατάστασης, ενώ έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση βάση του προϋπολογισμού, για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του από το Π.Δ.Ε. και από το αποθεματικό του κληροδοτήματος Διαλυνά.
Εκκρεμεί η έγκριση της προμελέτης του έργου από το Υπουργείο Υγείας, βάση του φακέλου που έχει αρμοδίως διαβιβασθεί, προκειμένου η 7η ΥΠΕ Κρήτης να προχωρήσει στην προκήρυξη της οριστικής μελέτης.
 
Όπως ανακοινώθηκε κατά την σύσκεψη, το Σωματείο, που έχει ιδρυθεί από δωρητές του νοσοκομείου και έχει παραχωρήσει ήδη από το 2010 το οικόπεδο στο ΓΝ –ΚΥ Νεάπολης προκειμένου να στεγαστεί το Κέντρο, ανανεώνει , λόγω της έλευσης χρόνου, τη διαλυτική αίρεση επιστροφής του οικοπέδου, που ίσχυε σε περίπτωση που το έργο δεν προχωρήσει, για πέντε επιπλέον χρόνια.
Επίσης όπως από κοινού συμφωνήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε αγαστό κλίμα συνεργασίας, αμέσως μετά την έγκριση της προμελέτης από το Υπουργείο Υγείας και την προκήρυξη της οριστικής μελέτης του έργου από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αρχές του 2016, θα αρχίσει ο διάλογος για τη λειτουργία, τη βιωσιμότητα και τη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο

Μέτρα ασφάλειας για την επίσκεψη του Υπουργού στην Αποκεντρωμένη

Στο Ηράκλειο συνέχισε σήμερα την περιοδεία του στην Κρήτη, μετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και συσκέψεων με  τοπικούς φορείς, συνεταιριστικές οργανώσεις και αγροτικούς συλλόγους και επίκεντρο το "φλέγον" ζήτημα των δασικών χαρτών.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όπου συναντήθηκε με Βουλευτές του Νομού.

Επίσης, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δήμαρχους του Νομού Ηρακλείου και τον Διευθυντή Δασών.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Γαύδος: Γυναίκα εγκλωβισμένη σε γκρεμό μετά από τροχαίο

Κρήτη: 19χρονη διοργάνωσε "κορωνοπάρτι" με 21 καλεσμένους!

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου