Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός: To ΚΚΕ Λασιθίου για τις εξελίξεις στις ΜΕΘ covid του ΓΝ Αγίου Νικολάου

κκε λογοτυπο

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ του ΚΚΕ Λασιθίου καταγγέλει την ανυπαρξία μέριμνας για τα νοσοκομεία του νομού εν μέσω πανδημίας, με την τριπλή ευθύνη κυβέρνησης, υπουργείου Υγείας και διοίκησης 7ης ΥΠΕ, με αφορμή το ενδεχόμενο κλεισίματος της κλινικής ΜΕΘ – Covid19 στο ΓΝ Αγ.Νικολάου.

Η ανακοίνωση:

"Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τις διθυραμβικές δηλώσεις του υπουργού υγείας και το κυβερνητικό αφήγημα ότι «όλα είναι καλώς καμωμένα» καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και στην ΠΕ Λασιθίου!

Η παράλειψη, με ευθύνη από την προκήρυξη του Σεπτέμβρη σημαντικών ειδικοτήτων (αναισθησιολογία, παθολογία) για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των ΤΕΠ των μονάδων υγείας της Κρήτης, μεταξύ άλλων και των Νοσοκομείων του Λασιθίου, αποκαλύπτει σήμερα τις συνέπειες της στο ΓΝ Αγ. Νικολάου!

Το σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσει η ΜΕΘ-covid19 του ΓΝ Αγ.Νικολάου, τα τραγελαφικά περιστατικά να στέλνονται ηλικιωμένοι να εμβολιαστούν από τον Αγ. Νικόλαο στη Σητεία ή στην Ιεράπετρα ή /και το αντίστροφο, οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό των υγειονομικών, έρχονται να προστεθούν στα τεράστια κενά, τις ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Λασιθίου.

Είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης μπροστά στο 3ο κύμα της πανδημίας, του οποίου τα «προεόρτια» βλέπουμε με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Παλαίκαστρο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης και της χώρας.

Είναι υποκριτική η όψιμη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, πιο ειδικά των νοσοκομείων-ΚΥ του Λασιθίου, για τα οποία ευθύνεται εξίσου όπως κι η σημερινή κυβέρνηση.

Τώρα είναι κρίσιμη ώρα για να παρέμβει ο λαός!

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά τα μέτρα που αρνούνται να πράξουν τόσο καιρό!

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά τα μέτρα που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές!

Απαιτούμε:

- Όχι μόνο να μην κλείσει η ΜΕΘ-covid 19 του ΓΝ Αγ. Νικολάου αλλά να γίνουν μαζικές προσλήψεις όλων ειδικοτήτων γιατρών, υγειονομικών και λοιπού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου. Να γίνουν μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων
- Να ενισχυθούν τα ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία, να δημιουργηθούν νέα.
- Για τις ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων, την παρακολούθηση του πληθυσμού μετά τον εμβολιασμό και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να γίνουν προσλήψεις κι όχι μετακινήσεις προσωπικού από τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία και ΚΥ.
- Να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα test στον πληθυσμό με προτεραιότητα στις περιοχές με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, τα σχολεία του μεγάλους χώρους δουλείας.
- Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Παλαικάστρου Σητείας!"

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: "Δύο στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης δεν θα ανοίξει"

Παλαίκαστρο - κορωνοϊός: Παρατείνεται το καθολικό lockdown

Ηράκλειο: Κρούσμα κορωνοϊού στη ΔΕΥΑΗ - Ξανά rapid test

Κρήτη

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Μετά τον σάλο, τελικά δωρεάν τα rapid test σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλιο

κλινες μεθ

OI συνοδοί ασθενών, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, δικαιούνται να υποβάλλονται σε δωρεάν γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου covid 19 εντός των νοσοκομειακών δομών σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, όπως ξεκαθάρισε σήμερα, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Συγκεκριμένα η κ Μπορμπουδάκη είπε ότι αυτό είναι το περιεχόμενο της προφορικής εντολής που έχει δώσει στις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, εν αναμονή της εγκυκλίου από το Υπουργείο Υγείας, που θα δίνει τις οριστικές κατευθύνσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν περιστατικά ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού- τα οποία είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα. 

H παρέμβαση της 7ης ΥΠΕ γίνεται μετά και τον σάλο που προκλήθηκε και τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών για το γεγονός ότι καλούνταν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα τεστ. 

Όπως τόνισε η διοικήτρια της ΥΠΕ, οι συνοδοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους εκτός νοσοκομείου και μετά από ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα και να μην “επαναπαυτούν” στην ασφάλεια που θα τους δημιουργηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε,  η καλύτερη προστασία για τους ίδιους τους ασθενείς είναι όσοι πραγματικά δεν έχουν λόγο εισόδου στο νοσοκομείο να μην προσέρχονται σε αυτό…

Εμβόλια ΑstraZeneca και εμβολιαστικές γραμμές

Τέλος εβδομάδας ή το αργότερο αρχές επόμενης θα ξεκινήσει η λειτουργία νέων εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Πολυδύναμο Ιατρείο στο Τυμπάκι, τη Βιάννο, τη Σητεία, τα Ανώγεια και τα Σφακιά, ώστε να μπει ένα τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία για τη μετακίνηση όσων έχουν προγραμματιστεί να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Αstrazeneca.

Όπως έχει αναδείξει το Ράδιο Κρήτη, οι πολίτες της Μεσαράς αλλά και της Βιάννου, προκειμένου να κάνουν το εν λόγω εμβόλιο έπρεπε να ταξιδέψουν έως τη Χερσόνησο και από την Ιεράπετρα στον Άγιο Νικολάο για να μη χάσουν τα προγραμματισμένα ραντεβού τους. 

Όπως ενημέρωσε η κ Μπομπουδάκη το θέμα αυτό θα λυθεί με τη λειτουργία των νέων γραμμών ενώ για την περίπτωση του Οροπεδίου Λασίθι εξετάζεται η αποστολή κλιμακίου για να κάνει επιτόπιους εμβολιασμούς, στο πρότυπο της Γαύδου.

Ερωτηθείσα για ποιο λόγο η προβληματική κατάσταση διήρκεσε εβδομάδες, απάντησε ότι Συντονιστικό Κέντρο και όχι η 7ΥΠΕ φέρει την ευθύνη, αφού αυτό έχει "την πληροφορία και την ακριβή εικόνα". 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΕΑΣΗ: Η απάντηση Αλμπαντάκη στις καταγγελίες Γαβαλά περί νοθευμένου ελαιολάδου

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Κρήτη: Χωρίς υπαλλήλους μένουν οι δήμοι λόγω της κινητικότητας