Κρήτη

Λασίθι

Επιστολή Καλαντζάκη σε Βορίδη για τη στήριξη των ανθοκόμων

Καλαντζάκης

Με την πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κα. Κατερίνα Τσικαλουδάκη και τον ανθοπαραγωγό κ. Γιάννη Γαϊτάνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Ο κλάδος της ανθοκομίας υφίσταται τεράστιο πλήγμα λόγω της παρούσας κατάστασης με την εξάπλωση του κορονωϊού, καθώς η ζήτηση μειώθηκε δραματικά και η παραγωγική διαδικασία στα άνθη δεν είναι ευμετάβλητη.

Ο Δήμαρχος σε στήριξη των προσπαθειών του κλάδου απηύθυνε και ο ίδιος επιστολή στον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη ζητώντας άμεσες ενέργειες και προστασία του κλάδου.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης: «Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο πρέπει η Κυβέρνηση να αξιολογήσει τη ζημιά που υφίσταται κάθε επαγγελματικός κλάδος ανάλογα τις ιδιαιτερότητές του και να λάβει ανάλογα μέτρα στήριξης.»

Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ο Δήμαρχος αναφέρει: 

«Εν μέσω της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε με την εξάπλωση του κορωνοϊού οφείλουμε να υπερασπιστούμε ισότιμα τα δικαιώματα όλων όσων έχουν άμεσες οικονομικές επιπτώσεις.

Ο κλάδος της ανθοκομίας λόγω της μη δυνατότητας χρονικής ρύθμισης ή χρονικής μεταβολής της παραγωγικής διαδικασίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ζήτησης λόγω συνθηκών πλήττεται άμεσα και εις βάθος προκαλώντας σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα στους εμπλεκόμενους επαγγελματίες.

Ως εκ τούτου αιτούμαι την συμπερίληψη του κλάδου στις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις ώστε να επωφεληθούν πιθανών οικονομικών μέτρων που θα προκύψουν λόγω της έκτακτης ανάγκης και την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών για το ενδεχόμενο αποζημιώσεων.»

Κρήτη

Κρητικό γλέντι με τον Κώστα Σαριδάκη, στο Ράδιο Κρήτη (live)

Από τη ζωντανή εκπομπή στο στούντιο του Ράδιο Κρήτη

Το Κρητικό γλέντι στο Ράδιο Κρήτη συνεχίζεται και απόψε με τον γνωστό λυράρη Κώστα Σαριδάκη (Σαριδόκωστας) που θα διασκεδάσει τους ακροατές του σταθμού, παρέα με τους Γιώργο Σαριδάκη και Κώστα Πεταλάκη στο Λαούτο και τον Μανόλη Κριτσωτάκη στο Μπάσο.

Συντονιστείτε με το Ράδιο Κρήτη και δείτε ζωντανά από το στούντιο μέσω του ekriti.gr το μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Αντώνης Γεναράκης:

Δείτε live