Κρήτη

Λασίθι

Επισκέψεις σε Υπουργεία πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου

στεφανάκης οροπέδιο

Επαφές-συναντήσεις σε Υπουργεία για προώθηση διαφόρων σημαντικών  θεμάτων θα έχει στην Αθήνα από σήμερα Τετάρτη έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου  ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω συναντήσεις:

-Συνάντηση με Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζουράρι και Γ. Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαιδευτικών δομών του Δήμου.
-Συνάντηση με Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη για θέματα πολιτικής προστασίας Δήμου.
-Επαφές με στελέχη Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και ΕΤΑΔ για παραχώρηση τουριστικού περιπτέρου Ψυχρού.
-Συνεργασία με στελέχη του Υπ. Δικαιοσύνης και Οικονομικών για παραχώρηση κτιρίου πρώην Ειρηνοδικείου Τζερμιάδων.
-Συνεργασία με Διεύθυνση Αναστήλωσης Υπ. Πολιτισμού (Δρ. Λεφαντζή) και υπηρεσιακά στελέχη Υπουργείου για μελέτες Δικταίου Άντρου και διαχειριστικού πλάνου των αρχαιοτήτων της περιοχής.
-Επαφές Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα προϋπολογισμού του Δήμου.
 

Κρήτη

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

φωτο αρχείου

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα έχει ο νέος ΒΟΑΚ αποκάλυψε στο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη μετά την ενημέρωση που είχε στο υπουργείο Υποδομών από τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του νησιού.

Όπως είπε ο κ.Κουράκης ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία σηράγγων μήκους 40 χιλιομέτρων στο τμήμα του νέου Βόρειου άξονα από Νεάπολη μέχρι Χανιά ενώ στο πλαίσιο της νέας χάραξης θα κατεδαφιστούν και όλες οι υπάρχουσες γέφυρες και θα κατασκευαστούν νέες σύγχρονων προδιαγραφών.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο τμήμα Χανιά Χερσόνησος θα μπει σε περιβαλλοντική διαβούλευση τον Απρίλιο του 2021 ενώ νωρίτερα τον Φλεβάρη το τμήμα Χερσόνησος -Νεάπολη.

Το τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος ανασχεδιάζεται και έχουν προκηρυχθεί οι γεωτεχνικές μελέτες ενώ παράλληλα προβλέπεται η ασφαλτόστρωση της παλαιάς εθνικής οδού απ όπου θα διεξάγεται η κυκλοφορία όταν θα κατασκευάζεται το έργο του ΒΟΑΚ.

Μέχρι τη Σητεία ο νέος δρόμος

Σύμφωνα με τον κ.Κουράκη δέσμευση της Κυβέρνησης είναι η κατασκευή του νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου να φτάσει μέχρι τη Σητεία και θα προκηρυχθεί νέα μελέτη για όλο το τμήμα που θα συμπεριλαμβάνει τις έτοιμες μελέτες όπως το Καλό Χωριό – Παχειά Άμμος.

Επίσης προβλέπεται να ληφθεί μέριμνα για τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του συνόλου των απαιτούμενων μελετών και στη συνέχεια η προώθηση του αιτήματος για ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Τούνελ προβλέπονται και στο τμήμα δυτικά του Ηρακλείου προς Φόδελε, ενώ το νέος αυτοκινητόδρομος σε όλο το μήκος του θα έχει διαχωριστικά στηθαία,δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, παράλληλους δρόμους, νέους κόμβους, και ηλεκτροφωτισμός σε αυτούς.

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Στην Ανακρίτρια ο Νορβηγός