Με επιτυχία και την συμμετοχή κόσμου, ξεκίνησε η πρώτη μέρα ομιλιών του πολιτιστικού συλλόγου Αγ. Ιωάννη , με κεντρικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό παρελθόν» με αναφορές στην ιστορία της Κρήτης μέχρι τα νεότερα χρόνια και την ένωση της με την Ελλάδα.

Στην πρώτη ενότητα, η συνεργάτης του συλλόγου, συγγραφέας- ξεναγός, κ. Αθηνά Κυριακάκη –Σφακάκη έκανε παρουσίαση του συνολικού προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί σε 4 ενότητες και αναφέρθηκε λεπτομερώς στην Νεολιθική εποχή.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου που παραχώρησε η διευθύντρια του, σχολείου κ. Δήμητρα Νεονάκη.
Η πρόεδρος στου Πολιτιστικού Συλλόγου, Δέσποινα Μαραγκάκη σε δική της ομιλία, ευχαρίστησε την κα Σφακάκη για την εθελοντική της συμμετοχή στις νέες δράσεις, την διευθύντρια του 13ου γυμνασίου κ. Νεονάκη για την παραχώρηση της αίθουσας και τον κόσμο για την παρουσία τους, στην έναρξη των πολιτιστικών δράσεων κάνοντας εκτενή αναφορά, στο ετήσιο πρόγραμμα.

«Στόχος των δράσεων του συλλόγου μας, είναι ο κόσμος μικροί και μεγάλοι να αγαπήσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης, κάνοντας βήματα που θα τον βελτιώσουν και θα τον ανεβάσουν πνευματικά» επισήμανε η ίδια, μιλώντας στο ekriti.gr

"Το πρόγραμμα μας αναφέρεται σε όλους εκείνους που θέλουν να κατανοήσουν το χρονολογικό βάθος του Κρητικού, Μινωικού και του αρχαιότερου Ευρωπαϊκού Πολιτισμού", επισημαίνει.

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου από τις 6.00 – 8.00 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο.
Μάρα Μπέκα