Κρήτη

Ηράκλειο

Βράβευσαν νοσηλεύτριες του Βενιζελείου για την εθελοντική προσφορά τους

βενιζέλειο νοσηλεύτριες

Aκόμη μια βράβευση για το Νοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελείου Νοσοκομείου, στο πλαίσιο του 10ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.
Μετά την Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και την Εργίνη Αντωνάκη, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος τίμησε τις κυρίες Καραβιτάκη Μαρίνα  (ΤΕΠ), Λαυρεντάκη Κατερίνα (ΤΕΠ), Μαρκάκη Ελευθερία (Αναισθησιολογικό) και Φραγκιαδάκη Γεωργία (Αιματολογική - Ογκολογική Κλινική) για την εθελοντική τους συμμετοχή, προσφορά και δράση.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Βενιζελείου αναφέρεται:

"Οι συνάδελφοι, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμα τους στο Νοσοκομείο, με υπέρμετρη αγάπη για το λειτούργημα τους αλλά και το συνάνθρωπο, συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις του Κέντρου Νοσηλευτικής Φροντίδας Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής του Δήμου Ηρακλείου.
Το εν λόγω Κέντρο δημιουργήθηκε το 2012 σε συνεργασία με την 1η Δημοτική Ενότητα Ηρακλείου ,την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, την Ενορία του Αγίου Τίτου και του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.
Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας είναι ο κ Μιχάλης Ροβίθης, καθηγητής εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης και η πρεσβυτέρα κα Πόπη Βολανάκη, πρώην Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου Γ.Ν και συντονίστρια του Κέντρου Νοσηλευτικής Φροντίδας.
Το Κέντρο λειτουργεί με εθελοντές Νοσηλευτές και αναπτύσσει δράσεις όπως:
- Ενημέρωση, εκπαίδευση και συμβουλευτική κοινού σε θέματα Υγείας.
- Ευαισθητοποίηση Πληθυσμού.
- Αγωγή Υγεία με ομιλίες.
- Κατ’ οίκον επισκέψεις σε ευπαθείς ομάδες.
- Εκπαίδευση φροντιστών.
- Συλλογή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων σε ευάλωτους πληθυσμούς.
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων εμφανώς περήφανος για την εθελοντική  δράση των συναδέλφων, δεν έχει παρά να τις συγχαρεί και να τις προβάλλει ως πρότυπο για συμμετοχή και άλλων συναδέλφων σε αντίστοιχες δραστηριότητες".

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 297 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.856 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 192.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 297 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 128 στο Ηράκλειο, 107 στα Χανιά, 44 στο Ρέθυμνο και 18 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - Κορωνοϊός: Σταθερός ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid19

Μετάλλαξη Δέλτα: Το εμβόλιο αποτρέπει κατά 50% τη μετάδοση

Κρήτη: Μαντινάδες εμπνευσμένες... από τον κορωνοϊό