Κρήτη

Ηράκλειο

Βορίδης στο Ράδιο Κρήτη: Θα αναζητηθούν ευθύνες για τη δακοκτονία

βορίδης

Την διεκδίκηση αποζημιώσεων με ολοκληρωμένο φάκελο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προανήγγειλε από το Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Ο Υπουργός δήλωσε πως ήδη έχει συσταθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Αυγουλά, υπηρεσιακούς παράγοντες και επιστήμονες, προκειμένου να υποβληθεί σχετικό αίτημα προς την Ένωση, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διατάξεις του νόμου.

Την ίδια στιγμή, ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως σε σχέση με την εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας θα αναζητηθούν πλήρεις ευθύνες, οι οποίες και θα αποδοθούν εφόσον αποδειχθεί ότι υπήρξε πρόβλημα.

Ο Υπουργός ανέφερε παράλληλα πως το Υπουργείο επεξεργάζεται την απλούστευση εκτέλεσης του προγράμματος δακοκτονίας, ώστε οι διαδικασίες να πραγματοποιούνται με μικρότερες διαμεσολαβήσεις.

Σε σχέση με τις πολύ χαμηλές τιμές στο ελαιόλαδο και τις γενικότερα χαμηλές τιμές, ο Υπουργός Μάκης Βορίδης διευκρίνισε πως αυτές διαμορφώνονται με βάση την παγκοσμιοποιημένη και ελεύθερη αγορά κι αν η Ελλάδα δεν εκμεταλλευτεί συγκεκριμένες ευκαιρίες, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες διεθνείς προκλήσεις.

Αναφορικά με την διείσδυση στις Διεθνείς Αγορές και τις διεθνείς αλυσίδες, ο Υπουργός έκανε σαφές πως η χώρα οφείλει δεδομένων των μεγεθών της και των συνθηκών να στοχεύσει στην υψηλή θέση της αγοράς, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερα κέρδη μέσω των πωλήσεων ποιοτικών προϊόντων. Αναφερόμενος στο θέμα των φορολογικών βαρών, ο Υπουργός δήλωσε πως είναι κατ’ αρχήν σύμφωνος στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, διευκρίνισε ότι ήδη η κυβέρνηση προχωρά σε μειώσεις, δεδομένων πάντοτε και των δημοσιονομικών της δεσμεύσεων, ωστόσο έκανε σαφές πως η προτεραιότητα προστασίας θα πρέπει να δοθεί στους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Ράδιο Κρήτη

 

 

 

Κρήτη

Χανιά

Νέα πτέρυγα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων

Νέα πτέρυγα στην ΠΥ Χανίων

Η νέα πτέρυγα στο κτίριο της Π.Υ. Χανίων στην οδό Καραϊσκάκη που μέχρι πρότινος ήταν κοιτώνες, εγκαινιάστηκε το πρωί της Τρίτης. Η πτέρυγα έγινε με την συνδρομή και χρηματοδότηση χανιώτικων επιχειρήσεων, που επιβράβευσαν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Νίκος Λαγουδάκης Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτικών αρχών και φορέων και αρκετοί πολίτες. 

Ο Νίκος Λαγουδάκης με τον Δημσοσθένη Μπουντουράκη, by gpapadakis

Μετά τον αγιασμό πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ παράλληλα απονεμήθηκαν και έπαινοι στο προσωπικό, σε φορείς, αλλά και σε όσους έχουν συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Όπως  τόνισε ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων Πύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης η προσπάθεια αυτή για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε πάνω από 2 χρόνια: «Όλα αυτά τα ανέλαβαν επιχειρήσεις των Χανίων τους οποίους ευχαριστώ και δημόσια. Αυτό που αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι βγήκε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο αφενός ο κάθε υπάλληλος θα μπορεί να κάνει σε καλύτερες συνθήκες τη δουλειά του και αφετέρου ο συμπολίτης μας θα μπορεί να εξυπηρετείται όσο καλύτερα μπορεί. Μιλάμε πλέον για μια οργανωμένη δουλειά».

 

 

Πηγή: parakritika.gr