Κρήτη

Ηράκλειο

Βορίδης στο Ράδιο Κρήτη: Θα αναζητηθούν ευθύνες για τη δακοκτονία

βορίδης

Την διεκδίκηση αποζημιώσεων με ολοκληρωμένο φάκελο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προανήγγειλε από το Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Ο Υπουργός δήλωσε πως ήδη έχει συσταθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Αυγουλά, υπηρεσιακούς παράγοντες και επιστήμονες, προκειμένου να υποβληθεί σχετικό αίτημα προς την Ένωση, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διατάξεις του νόμου.

Την ίδια στιγμή, ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως σε σχέση με την εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας θα αναζητηθούν πλήρεις ευθύνες, οι οποίες και θα αποδοθούν εφόσον αποδειχθεί ότι υπήρξε πρόβλημα.

Ο Υπουργός ανέφερε παράλληλα πως το Υπουργείο επεξεργάζεται την απλούστευση εκτέλεσης του προγράμματος δακοκτονίας, ώστε οι διαδικασίες να πραγματοποιούνται με μικρότερες διαμεσολαβήσεις.

Σε σχέση με τις πολύ χαμηλές τιμές στο ελαιόλαδο και τις γενικότερα χαμηλές τιμές, ο Υπουργός Μάκης Βορίδης διευκρίνισε πως αυτές διαμορφώνονται με βάση την παγκοσμιοποιημένη και ελεύθερη αγορά κι αν η Ελλάδα δεν εκμεταλλευτεί συγκεκριμένες ευκαιρίες, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες διεθνείς προκλήσεις.

Αναφορικά με την διείσδυση στις Διεθνείς Αγορές και τις διεθνείς αλυσίδες, ο Υπουργός έκανε σαφές πως η χώρα οφείλει δεδομένων των μεγεθών της και των συνθηκών να στοχεύσει στην υψηλή θέση της αγοράς, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερα κέρδη μέσω των πωλήσεων ποιοτικών προϊόντων. Αναφερόμενος στο θέμα των φορολογικών βαρών, ο Υπουργός δήλωσε πως είναι κατ’ αρχήν σύμφωνος στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, διευκρίνισε ότι ήδη η κυβέρνηση προχωρά σε μειώσεις, δεδομένων πάντοτε και των δημοσιονομικών της δεσμεύσεων, ωστόσο έκανε σαφές πως η προτεραιότητα προστασίας θα πρέπει να δοθεί στους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Ράδιο Κρήτη

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δυναμικό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών

συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο.

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν απόψε στο κέντρο του Ηρακλείου οι εκπαιδευτικοί!

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ζητούν:

-Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
-Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
-Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
-Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.