Κρήτη

Ηράκλειο

Βάρκα με μετανάστες νότια του Ηρακλείου

μετανάστες πλοίο

Μία βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες εντοπίστηκε τα ξημερώματα σε ακτή του Λέντα νότια του νομού Ηρακλείου.

Αρχικά βρέθηκε η βάρκα με τους αραβικούς χαρακτήρες και στη συνέχεια μετά από αναζήτηση βρέθηκαν οι μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά εντοπίστηκε ο ένας και στη συνέχεια άλλοι έξι μέσα σε καφενείο της περιοχής; ενώ συνολικά έχουν βρεθεί 13 άτομα. 

Πρόκειται για άνδρες ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ανήλικος.

Οι Λιμενικές Αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ ενώ οι μετανάστες μεταφέρθηκαν το απόγευμα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου όπου για τη διαδικασία της καταγραφής και της ταυτοποίησης ενώ τους παρασχέθηκε και φαγητό.

Εξετάζεται επίσης αν ανάμεσα στα άτομα βρίσκονται και οι διακινητές.

(φωτογραφία αρχείου)

Κρήτη

Ρέθυμνο

Λασίθι

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Λάμπρος Κίτσιος - Νίκος Μητσιογιάννης

Νέα πρόσωπα έρχονται να αναλάβουν επικεφαλής σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης μετά και την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων που έγιναν στο Σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις κρίσεις, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης παραμένει στη θέση του όπως και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Έτσι, αλλαγές έχουμε μόνο στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου Παναγιώτη Καράμπελα αλλά και εκείνη του Διοικητή ΠΥ Λασιθίου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε την ηγεσία του Σώματος να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νεά πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές δεν είναι από την Κρήτη αλλά έρχονται από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο ο οποίος από τη θέση του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, έρχεται να αναλάβει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου

Στο Νομό Λασιθίου, Διοικητής τοποθετείται ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Επίδομα θέρμανσης - οριστικό: Πότε θα πληρωθεί (βίντεο)