Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Θετικό το Υπ. Εργασίας στο αίτημα για παραχώρηση του κτιρίου ΙΚΑ στη Χερσόνησο

Σωκράτης Βαρδάκης

Μόνο με εκμίσθωση και ταυτόχρονα με την πλήρη ανακαίνιση, παραχωρείται από το Υπουργείο Εργασίας προς το Δήμο Χερσονήσου, το ακίνητο του τ. ΙΚΑ στη Χερσόνησο, σύμφωνα με την απάντηση σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης 5205/19-3-21, των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη, Χάρη Μαμουλάκη, Μανόλη Θραψανιώτη και Παύλου Πολάκη.

Το Υπουργείο Εργασίας δεν προτίθεται να κάνει δεκτή την πρόταση του Δήμου Χερσονήσου και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για δωρεάν παραχώρησή του με σκοπό τη στέγαση κοινωφελών δομών.

Στην απάντησή του το Υπουργείο, αναφέρεται στην απόφαση της Διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α. για το πενταετές πρόγραμμα Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ε.Φ.Κ.Α, που αφορά και στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Ειδικότερα, η  πρόταση αξιοποίησης του εν λόγω ακινήτου είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση -τουλάχιστον 30 ετών- με ταυτόχρονη πλήρη ανακαίνισή του, από τον μισθωτή, με ένα ποσό επένδυσης τουλάχιστον 50% της αξίας, του ακινήτου. Παράλληλα προβλέπεται η καταβολή μισθώματος χαμηλού για τα πρώτα
10 χρόνια και υψηλότερου τα επόμενα χρόνια. Τα δε έτη ενοικίασης, τα έτη χαμηλού μισθώματος και το ύψος της επένδυσης θα προκύψουν μετά από αναλυτική μελέτη.

Ως εκ τούτου, o Ε.Φ.Κ.Α. θα προβεί σε ενημέρωση του Δήμου Χερσονήσου αναφορικά με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει την αξιοποίηση των ακινήτων του Φορέα, έχοντας την πρόθεση να συζητήσει τους όρους παραχώρησης χρήσης (εκμίσθωσης), το μίσθωμα και τον τρόπο συμψηφισμού των μισθωμάτων με τις απαραίτητες, ώστε το ακίνητο να αξιοποιηθεί από τον Δήμο για τη στέγαση υπηρεσιών του.

ειδησεις σημερα 

Λιανεμπόριο - Κρήτη: Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 9 Μαϊου

Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Αγωνία για τα κηπευτικά

Ηράκλειο: Τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)