Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Να κηρυχθεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική

Σωκράτης Βαρδάκης

Να κηρυχθεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική, ζητούν με κοινοβουλευτική τους αναφορά προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και οι Τομεάρχες Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου και Εργασίας &  Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.), μόλις ένα βήμα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου και εν αναμονή των αποφάσεων του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.), τα πρώτα διαλυτικά φαινόμενα, όσον αφορά στους όρους αμοιβής και εργασίας στο κλάδο, έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, υπάρχουν στην κατοχή της, στοιχεία επιχειρήσεων που ζητούν από το προσωπικό να εργαστεί φέτος με 650 ευρώ μικτά.

Επιπλέον, η Π.Ο.Ε.Ε.Τ., επισυνάπτοντας σχετικές δηλώσεις προηγούμενων ετών, αναφέρεται στην θετική αποδοχή, που έτυχε από τους ξενοδόχους, η κήρυξη της Κ.Σ.Σ.Ε. ως γενικώς υποχρεωτική, κατά το παρελθόν.

Οι βουλευτές, σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών τους παρεμβάσεων σχετικά με το θέμα, καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς για άλλη μια φορά, να λάβουν υπόψη τους, το αίτημα της Π.Ο.Ε.Ε.Τ και να κηρυχθεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική.

ειδησεις σημερα 

Δήμος Μαλεβιζίου: Ξεκινά το έργο του πολιτιστικού κέντρου στο Αμμούδι

Ηράκλειο: Έπιασαν στη φάκα τους εκβιαστές - Απειλούσαν και ζητούσαν χρήματα

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Έναρξη νέου τμήματος τον Σεπτέμβριο

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστρέφει προς Ηράκλειο το κομβόι με τις ανεμογεννήτριες

Το κομβόι στο ύψος των Μοιρών

Προς Ηράκλειο επιστρέφει το κομβόι με τις πέντε νταλίκες, που μεταφέρει ανεμογεννήτριες, οι οποίες προορίζονταν να τοποθετηθούν  στον Άρδακτο του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, με τους κατοίκους της περιοχής να ξεσηκώνονται στο άκουσμα της είδησης.

κομβόι ανεμογεννήτριες
κομβόι ανεμογεννήτριες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νταλίκες οι οποίες για πολλές ώρες παρέμειναν ακινητοποιημένες στην περιοχή των Μοιρών, πήραν το δρόμο της επιστροφής, συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας.

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη: Ψάχνουν σε στεριά και θάλασσα την 29χρονη!

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά των ΕΠΑΛ

Εγγραφές στο νέο Πειραματικό, 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου