Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Παρέμβαση για τα ιστορικά κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί στο Ηράκλειο

Σωκρατης Βαρδακης

Συζητήθηκε, στην Βουλή, η επίκαιρη ερώτησή με θέμα «Συντήρηση και αξιοποίηση δημοσίων κτιρίων Ηρακλείου», την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Βαρδάκης  αναφέρθηκε στα ιστορικά κτίρια που υπάρχουν στο Δήμο Ηρακλείου, τα οποία δυστυχώς καταρρέουν, γεγονός που προσβάλλει όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τον πολιτισμό μας. Πρόκειται για κτίρια που έκτισαν οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι οποίοι μάλιστα επιβαρύνονται με τεράστια ποσά, αφού ο Δήμος μη έχοντας χώρους να στεγάσει τις υπηρεσίες του, αναγκάζεται να μισθώνει ακίνητα.  

Ανάμεσα στα κτίρια που έχουν ζητηθεί προς παραχώρηση και αξιοποίηση είναι το κτίριο του πρώην Αστυνομικού τμήματος στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Λιοντάρια) και το κτίριο που στεγαζόταν η Τροχαία στην οδό Ταγματάρχου Τζουλάκη.

Εκτός από την αξιοποίηση των κτιρίων προς όφελος της κοινωνίας του Ηρακλείου, η αποκατάστασή τους θα σηματοδοτήσει και την ιστορική ανάδειξή τους και παράλληλα θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την ασφάλεια των πολιτών.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου είχε κατατεθεί σχετικός φάκελος προς την Ε.Τ.Α.Δ. Η χρηματοδότηση του Δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προβλέπει την κάλυψη δαπανών για εκτέλεση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, συνεπώς η συντήρησή τους δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Δεδομένου ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εν λόγω κτηρίων αποτελεί μείζον ζήτημα, ο κ. Βαρδάκης ζήτησε από τον Υπουργό να επανεξετάσει την παραχώρηση στο Δήμο Ηρακλείου προς αξιοποίηση και χρήση των εγκαταλελειμμένων δημοσίων κτιρίων που βρίσκονται στην πόλη, την ώρα μάλιστα που ο Δήμος αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αποκατάσταση των ζημιών αυτών.

Πολιτική

ΜέΡΑ25: Αποκλείουν συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΜεΡΑ25

Καμία αλλαγή πλεύσης και καμία σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ δε συνεπάγεται για το ΜέΡΑ25 η στήριξη της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σχηματισμό εξεταστικής επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι δημοσκοπήσεις αλλά και την λίστα Πέτσα. 

Όπως σημειώνουν από το ΜέΡΑ25, η μόνιμη και ξεκάθαρη θέση του κόμματος είναι ότι δεν πρέπει να μετατρέπεται η Βουλή σε Δικαστήριο, αλλά όταν ανοίγει ένα μείζων πολιτικό θέμα, με την προϋπόθεση η ποινική δίωξη πολιτικών προσώπων να ανατεθεί σε νέο Σώμα Δίωξης Πολιτικού & Μεγαλοεπιχειρηματικού Εγκλήματος, το ΜέΡΑ25 είναι υπέρ της διερεύνησης από τη Βουλή

Όπως σημειώνουν πηγές από το ΜέΡΑ25 στο ethnos.gr, «δεν θα μπορούσαμε να βρεθούμε απέναντι σε μία τέτοια πρόταση», αλλά ξεκαθαρίζουν ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ». Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν ευθύνες για το ότι ουδέποτε προχώρησε σε ξεκαθάρισμα του τοπίου στα ΜΜΕ, όταν ήταν κυβέρνηση. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Μέθυσε και έκανε το καφενείο... καλοκαιρινό

Στα «σκαριά» επισκέψεις Μητσοτάκη και Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ

ESPA BANNER