Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Παρέμβαση για αίτημα του ΠΑΣΕΚΔΑΠ

Σωκράτης Βαρδάκης

Την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), με την οποία ζητούν, για λόγους δικαιοσύνης, ίση μεταχείριση και αποφυγή της οποιασδήποτε διάκρισης ως προς τα κριτήρια που θα τεθούν στη νέα συγχρηματοδοτούμενη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», φέρνει στη βουλή με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά και καλώντας τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, να εξετάσει το θέμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, όσες αιτούσες μητέρες για θέσεις παιδικών/βρεφικών της «Εναρμόνισης» (δηλαδή του ιδιωτικού τομέα) ξεπερνούν τα 27.000€ οικογενειακό εισόδημα, θα μπορούν να ενταχθούν στο «Παράλληλο πρόγραμμα», εφόσον επαρκούν οι διατιθέμενοι πόροι.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος επισημαίνει ότι πρακτικά επιχειρείται μία  άδικη διάκριση μεταξύ των υποψήφιων μητέρων, καθώς τα εισοδηματικά όρια για υποψήφιες που αιτούνται voucher για παιδικούς/βρεφικούς (εργαζόμενες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) θα είναι στα 30.000€ για οικογένεια με μέχρι 2 παιδιά, ενώ για τις υποψήφιες μητέρες για voucher για ΚΔΑΠ, το ανώτατο όριο θα είναι στα 27.000€ για οικογένεια με μέχρι 2 παιδιά και μάλιστα χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές οι εργαζόμενες του Δημοσίου τομέα.

Ο  ΠΑΣΕΚΔΑΠ προτείνει το όριο των 30.000€ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για οικογένεια με μέχρι 2 παιδιά, να ισχύσει κατά τον ίδιο τρόπο και για τις μητέρες που θα καταθέσουν αιτήσεις για χορήγηση voucher κατηγορίας Γ1, δηλαδή για ΚΔΑΠ., να δικαιούνται να λάβουν voucher μητέρες δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι και για τα ΚΔΑΠ, και τέλος, στους Δήμους που θα εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στα νήπια (4χρονα και 5χρονα), να δοθεί η δυνατότητα να λαμβάνουν voucher για ΚΔΑΠ (κατηγορία θέσης Γ1) ΚΑΙ τα προνήπια (4 ετών), καθώς πλέον δεν θα δικαιούνται voucher για παιδικούς σταθμούς.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση για τον 19χρονο

λιμενικό

Συναγερμός σήμανε το πρωί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου όταν υπήρξε ενημέρωση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό αγνοούμενου 19χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε πάει για κολύμβηση στην θαλάσσια περιοχή ''ΜΑΚΡΥΑ ΑΜΜΟΣ'' Καλών Λιμένων, από τις πρώτες πρωινές ώρες και έκτοτε αγνοείται.
Άμεσα υπό το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την περιοχή απέπλευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και έξι (06) ιδιωτικά σκάφη, ενώ από ξηράς αναχώρησαν τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης με τετραμελή ομάδα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και τριμελή ομάδα βαθμοφόρων της οικείας Λιμενικής Αρχής, εθελοντικές ομάδες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ένας επαγγελματίας δύτης.
Στη συνέχεια, ο 19χρονος αγνοούμενος εντοπίστηκε σε απόσταση πεντακοσίων (500) μέτρων από το σημείο, επί της ακτής, καλά στην υγεία του και χωρίς να χρήζει περαιτέρω βοήθειας.