Κρήτη

Ηράκλειο

Τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ηράκλειο

ταφος παπανδρέου

Τρισάγιο μνήμης και τιμής για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίτσας Μασταμπά, από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ηρακλείου.
Στο τρισάγιο παραβρέθηκαν αρκετά ιστορικά στελέχη τουΠΑΣΟΚ Ηρακλείου και του ΚΙΔΗΣΟ, καθώς και Ηρακλειώτες που τίμησαν τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το παρών έδωσαν αρκετά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, καθώς και απλός κόσμος που ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. 

"Όλοι τους, είχαν να θυμηθούν πολλά από τον Ανδρέα: το όραμά του για την Ελλάδα, την ευστροφία του, τη διορατικότητά του και σίγουρα το βαθύ δημοκρατικό του αίσθημα αλλά και το πολιτικό του ήθος.

Για όλους εμάς, ο Α.Παπανδρέου ήταν ο λαϊκός ηγέτης που εισήγαγε την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοινωνικό κράτος, που δικαίωσε την εθνική αντίσταση, που καθιέρωσε το κράτος πρόνοιας, αναβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. 

Και παρά την κριτική που δέχεται ακόμα και μέχρι σήμερα, ένα είναι σίγουρο: Ότι η ίδια η ιστορία δίνει την απάντησή της σε όσους τον λοιδορούν. Ποιά ήταν η χώρα που παρέλαβε το 1981 και ποιά παρέδωσε το 1996; Το συνολικό πρόσημο για την Ελλάδα, παρά τα όποια λάθη, είναι αναμφισβήτητα θετικό και σίγουρα προοδευτικό. 

Σήμερα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό του, οι αρχές και αξίες του Ανδρέα είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε και μας καλούν να κάνουμε τις ανατροπές και ρήξεις που προστάζουν οι καιροί και ο τόπος. 

Σήμερα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό του, εξακολουθεί να μας εμπνέει και να μας οδηγεί.

Ας τον ακολουθήσουμε..."

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - καταγγελία: Κλείνει δημοτικό σχολείο (που άνοιξε σήμερα) λόγω έργων

σχολικη αιθουσα

Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με τον προγραμματισμό των έργων στο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί το Δημοτικό Σχολείο στο Βενεράτο - το οποίο άνοιξε σήμερα για τους μαθητές και τους δασκάλους μετά την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω κορωνοϊού - θα κλείσει (!) για δύο ημέρες λόγω ...έργων που θα εκτελέσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου... Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει μέσω διαδικτύου, το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε ...αρμοδίως σήμερα.

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Πως είναι δυνατόν να κλείσει ένα σχολείο που μόλις άνοιξε, ενώ ο δήμος και οι υπηρεσίες του είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ευκαιρία να εκτελέσουν τις εργασίες αυτές, χωρίς να χρειαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητές του το δημοτικό σχολείο και να αναστατωθούν - για πολλοστή φορά - οι γονείς και οι μαθητές;

Πέρα από ...χρονοδιαγράμματα και άλλα γραφειοκρατικά θέματα που μπορεί να επικαλεστούν οι αρμόδιοι ως δικαιολογία, αναρωτήθηκε κανείς τι σημαίνει αυτό για την ψυχολογία των παιδιών το άνοιξε - κλείσε;

Ρώτησε κανείς τους γονείς που σήμερα το πρωί έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά πήγαν στις δουλειές τους, τι θα τα ...κάνουν τις επόμενες ημέρες;

Δείτε την παρακάτω ανάρτηση - καταγγελία που έγινε στο facebook, για το θέμα αυτό: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η Ένωση Γονέων για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Κορωνοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Σε 3.000 ανέρχονται τα θετικά self test