Κρήτη

Ηράκλειο

Τραγωδία Γεροποτάμου: Στην Εισαγγελία η δικογραφία - Τι ζητούν οι συγγενείς

Γεροπόταμος αυτοκίνητο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διερεύνηση της ανείπωτης τραγωδίας που γράφτηκε στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου όπου  χάθηκαν με άδικο και οδυνηρό τρόπο τέσσερις ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών στην Εισαγγελία Ηρακλείου και τη  Μεγάλη Εβδομάδα θα χρεωθεί σε συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό για τον περαιτέρω χειρισμό της.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι πρόθεση των αρμόδιων δικαστικών Αρχών είναι η σχολαστική διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν κενά και «πισωγυρίσματα», κυρίως όμως η προκαταρκτική επιδιώκει να αποσαφηνιστούν “γκρίζα” σημεία  (υπάρχει μία σύγχυση και σύγκρουση αρμοδιοτήτων) ώστε να εντοπιστούν και να καθοριστούν οι όποιες ποινικές ευθύνες προκύψουν.

Όπως είναι γνωστό οι οικογένειες των τεσσάρων αδικοχαμένων θυμάτων έχουν ήδη προσφύγει στην Δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά με την οποία στρέφονται κατά παντός υπευθύνου.

Οι γονείς του 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη, οι οποίοι ως γνωστόν ανέλαβαν την προσωρινή επιμέλεια της  εγγονούλας τους, και η Κωνσταντίνα Τζαγκαράκη, κόρη της 58χρονης Μαρίας Χατζηπάνου και αδερφή της 30χρονης Ροδούλας και της 20χρονης Μαριλένας, ζητούν από την Εισαγγελία Ηρακλείου την άσκηση ποινικών διώξεων ενώ ταυτόχρονα έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίς" ζητούν να διερευνηθούν τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών υπό την επιβαρυντική περίσταση της επέλευσης θανάτου τελούμενης διά παραλείψεως (κακούργημα), της πρόκλησης πλημμύρας από την οποία επήλθε θάνατος τελούμενης δια παραλείψεως (κακούργημα), της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής από την οποία επήλθε θάνατος (κακούργημα) και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια τελούμενης διά παραλείψεως.

Με  βάση τα όσα αναφέρονται στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά, δεν εξαιρούν κανέναν από τις ευθύνες του, φαίνεται όμως να εστιάζουν περισσότερο στο κομμάτι των ευθυνών που αντιστοιχεί σε Περιφέρεια και Δήμο Φαιστού. Προσδοκούν ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης θα καταδείξει ποιος είχε την ευθύνη και την κυριότητα του επίμαχου δρόμου ώστε να διαγνωσθεί ποιος φορέας είχε την ευθύνη συντήρησης, αστυνόμευσης και καθαρισμού του.
 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Θρίλερ με την δολοφονία της 79χρονης - Αναζητείται ο σύντροφός της

χέρια ηλικιωμένη

Έρευνες για τον εντοπισμό του 82χρονου συντρόφου της 79χρονης, που δολοφονήθηκε δια στραγγαλισμού στο Πασακάκι Χανίων, διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, από μία γειτόνισσα, η οποία ανησυχώντας που τόσο η 79χρονη όσο και ο σύντροφός της δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, κάλεσε κλειδαρά.

Το θέαμα ήταν αποτρόπαιο: η ηλικιωμένη ήταν νεκρή και έφερε εμφανή σημάδια στραγγαλισμού.

Ο 82χρονος δεν βρισκόταν στο σπίτι και παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα άφαντος. Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει απαντήσεις για τον θάνατο της γυναίκας.

Η νεκροψία - νεκροτομή θα διενεργηθεί σήμερα στο Νοσοκομείο Χανίων.