Κρήτη

Ηράκλειο

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου 

koinoniko_1.jpg

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας. Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,  Νέας Γενιάς και Καινοτομίας σε συνεργασία με την 1η, 2η, 3η, 4η Δημοτική Κοινότητα και την Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών, προσκάλεσαν γονείς, μαθητές αλλά και εθελοντές καθηγητές που έδωσαν το παρόν στην όμορφη εκδήλωση.

koinoniko_2.jpg

koinoniko_2.jpg, by lamprakis

Την πίτα έκοψε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη ενώ παρέστη ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο τονίζοντας ότι «η προσφορά τους αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτέλειας και παράλληλα ενισχύει την κοινωνική συνοχή.»   

koinoniko_3.jpg

koinoniko_3.jpg, by lamprakis

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους