Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας» από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

παριτσης ηρακλεια πρωτοβουλια.jpg

Με ομιλία του Επίτιμου Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Νικόλαου Παρίτση συνεχίστηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας». Θέμα της ομιλίας ήταν: Αντικειμενικές δυσκολίες και υποκειμενικά αισθήματα αναξιότητας.

Ο κ. Καθηγητής μίλησε για τις δυσκολίες της ζωής, που προκαλούν στους ανθρώπους αισθήματα αναξιότητας και κατάθλιψη. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες αντιμετώπισης με τις μεθόδους της Συστημικής Θεραπείας, η οποία εξετάζει όχι μόνο τον ασθενή αλλά και την οικογένεια και το περιβάλλον του. Τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας όσο και κατά τη συζήτηση, που ακολούθησε, ο ομιλητής παρουσίασε παραδείγματα θεραπείας από την εμπειρία του, που έκαναν κατανοητά, όσα θεωρητικά είχαν προηγηθεί.

Η επόμενη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης»,  στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο κ. Μανόλης Δολαψάκης, Ψυχίατρος -  Ψυχοθεραπευτής, που ειδικεύεται στις εξαρτήσεις, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κλινικής Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος», θα μιλήσει με θέμα: Αλκοόλ:  Απόλαυση ή Κόλαση;

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 122 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρούσματα κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.421 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 122 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 56 στο Ηράκλειο, 42 στα Χανιά, 12 στο Ρέθυμνο και 12 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Οι Κρητικοί σπεύδουν για "Ελευθερία" - Σχεδόν 190.000 οι εμβολιασμοί

Ιατροδικαστής για το θάνατο της 44χρονης στη Χαλάστρα: «Δεν υπήρξε θρόμβωση ή οξύ αίτιο»

ΣτΕ: Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν να σταματήσουν τα self test σε καθηγητές και μαθητές