Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεχίζεται η απεργία - Εμφανίστηκαν τα πρώτα "βουνά" σκουπιδιών

skoypidia.jpg

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, καθώς απέβη άκαρπη  η χθεσινή συνάντηση  αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ  με τον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να συζητηθεί ξανά και να βρεθεί λύση  στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων.
Οι συμβασιούχοι λαμβάνουν μέρος στην 24ωρη πανελλήνια κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ παράλληλα κρατούν κλειστή την είσοδο του αμαξοστασίου του δήμου Ηρακλείου, μπλοκάροντας τη διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων.

 Το πρωί προκλήθηκε νέα ένταση  στη μάντρα του Δήμου Ηρακλείου. Την ίδια ώρα έκδηλη είναι η ανησυχία για το τι θα γίνει με την αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς ήδη τα πρώτα βουνά σκουπιδιών έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι απεργοί από την πλευρά τους καταγγέλλουν ότι παρά τις  πολιτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, πολιτική λύση δεν δόθηκε, αφού όλα τα υπουργικά στελέχη επέλεξαν να διαψεύσουν τον εαυτό τους, ενώ από την άλλη φέρονται δυσαρεστημένοι με τους μόνιμους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, οι οποίοι επέλεξαν με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού  συμβουλίου του πρωτοβάθμιου τοπικού σωματείου, να μην συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Στο πλευρό των συμβασιούχων και το ΕΚΗ που με ανακοίνωσή του κατήγγειλε «την ομηρία και τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως το ζήτημα με τις συμβάσεις και τα δεδουλευμένα των εν λόγο εργαζομένων θα ρυθμιστεί νομοθετικά και αντί αυτού στις χθεσινές δηλώσεις του ανέφερε δημόσια ότι απολύονται.
Εξάλλου με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, των Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχ. Ανατολικής Κρήτης, κατατέθηκαν και συζητήθηκαν στις 12 του μήνα ασφαλιστικά μέτρα. Με προσωρινή διαταγή που είναι άμεσα εφαρμοστέα σύμφωνα με γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα πληρώνονται κανονικά μέχρι τις 28 Ιουλίου 2017, οπότε  θα γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Το ΕΚΗ καλεί το Δήμο Ηρακλείου και τον Επίτροπο να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, εφαρμόζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου».
Τέλος, τον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι στου ΟΤΑ, στηρίζουν όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ και ζητούν να υλοποιήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
 
 
 
 
 
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER