Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση ΌΛΗ με τις πρυτανικές αρχές

Συνάντηση ΟΛΗ-ΕΛΜΕΠΑ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, επίσκεψη στελεχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ι. Βαρδαβά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη. Εκ μέρους του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου τους υποδέχθηκε ο Πρύτανης Καθηγητής Ν. Κατσαράκης, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπρυτάνεις κ.κ. Θ. Μανιός και Χ. Φλώρος, καθώς και οι Καθηγητές του Ιδρύματος κ.κ. Ε. Κουδουμάς και Α. Αποστολάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση μεταξύ των Διοικήσεων των δύο φορέων με στόχο τη συνεργασία τους σε διάφορες θεματικές ενότητες. Ειδικότερα, συζητήθηκαν πιθανές συνέργειες σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και ιδιαίτερα τουρισμού, καθώς η κρουαζιέρα αλλά και γενικότερα ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελούν προτεραιότητες για τον ΟΛΗ, αλλά ταυτόχρονα και επιστημονικούς γνωστικούς τομείς που θεραπεύει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Αποφασίστηκε η από κοινού ανάπτυξη δράσεων προς όφελος της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας και η διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Τέλος, αποφασίστηκε η σύνταξη και υπογραφή προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, η οποία θα λειτουργήσει ως ένα γενικό πλαίσιο συνεργασίας και θα οδηγήσει στη δημιουργία κοινών ομάδων εργασίας για άμεσα και απτά αποτελέσματα. Η προγραμματική σύμβαση αναμένεται να έχει υπογραφεί μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2020, οπότε θα ξεκινήσει εντατικά η συνεργασία του ΕΛΜΕΠΑ με τον ΟΛΗ με έμφαση σε θέματα ενέργειας και τουρισμού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Τρία τα κρούσματα στο Δήμο Φαιστού - Η έκκληση του Δημάρχου

δήμος φαιστού

Σε συναγερμό βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Φαιστού με φόντο τα τρία κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στην περιοχή.

Πρόκειται για το ζευγάρι των ηλικιωμένων που βγήκαν θετικοί μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, αλλά κι έναν εκ των αντιδημάρχων του Δήμου

Η ηλικιωμένη γυναίκα, μεταφέρθηκε χθες στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται στην κλινική covid, ενώ ο σύζυγός της παραμένει στο χωριό, όπως και ο αντιδήμαρχος.

Στο τεστ βγήκε αρνητικός ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ekriti υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ αλλά και την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες από το απόγευμα και μετά, έσπευσαν στο ΠΑΓΝΗ μαζικά κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Ο κ. Νικολιδάκης θα ζητήσει να λειτουργήσει αύριο, με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό το Δημαρχείο στις Μοίρες, και πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα κρούσματα έγινε απολύμανση του δημαρχείου και των εξωτερικών χώρων.

"Κάνω έκκληση να προσέχουν όλοι πολύ όλοι οι δημότες. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των 3 συμπολιτών μας ξεκίνησε, ωστόσο πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις συναθροίσεις. Η περιοχή μας ήταν "καθαρή" μέχρι τώρα, και πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία", τόνισε ο κ. Νικολιδάκης.