Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση Ηγουμενίδη - Πουλάκη για τα ζητήματα του Νομού Ηρακλείου

νικος ηγουμενιδης

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πουλάκη. Ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ζητήματα των Δήμων του Νομού Ηρακλείου που αφορούν άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ αυτών, θέματα οφειλών, προσωπικού και δομών Δήμων του Ηρακλείου, ενώ παράλληλα επεσήμανε άρθρα του επικείμενου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που λόγω επικαιρότητας θα πρέπει να εξεταστεί η επίσπευση της ψήφιση τους.

Κρήτη

Ανατροπή με τον Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του

Σήφης Βαλυράκης

Στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη επικαλείται η γυναίκα του εκλιπόντος πρώην υπουργού, γνωστή ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη. 

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, που έχει την ευθύνη για το Λιμενικό Σώμα, η κυρία Βαλυράκη αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία ηγ εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θαλάσσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες που τοποθετούν τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουρκωτό του πρώην υπουργού, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες υπήρξε παρενόχληση του σκάφους.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου.

Πάντως, η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Ειδήσεις σήμερα

Υπεγράφη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ασκούμε πίεση στις εταιρείες για περισσότερα εμβόλια

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή