Κρήτη

Ηράκλειο

Στυλιανίδης: Στο Αρκαλοχώρι το Ελληνικό κράτος δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης της κρίσης

χρήστος στυλιανίδης

Για τη συνεχιζόμενη σεισμική διέγερση στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ρωτήθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης, που βρέθηκε στη Χανιά εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

«Έχω επισκεφθεί – σημείωσε – δύο φορές την περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Από την πρώτη στιγμή είμαστε εκεί για να παράσχουμε κάθε φροντίδα στους σεισμόπληκτους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια δύσκολο περίοδος για την Κρήτη, παρακολουθούμε το σεισμικό φαινόμενο με μια επιτροπή εκτίμησης του σεισμικού κινδύνου. Προς το παρόν μας καθησυχάζουν πως είναι μετασεισμική ακολουθία”.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι “οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την τοπική αυτοδιοίκηση, συναρμόδια υπουργεία, είναι έτοιμες για να παράσχουν ότι χρειάζεται ο τόπος και η περιοχή” και πρόσθεσε: “Όπως ξέρετε ξεκίνησε η κυβερνητική αρωγή μέσω της πλατφόρμας, οι άνθρωποι που μένουν σε σκηνές είναι ελάχιστοι και με δική τους βούληση.

“Στο Αρκαλοχώρι – τόνισε ο Υπουργός – το Ελληνικό κράτος λειτούργησε σωστά και δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης της κρίσης. Έχοντας την Ευρωπαϊκή εμπειρία είμαι υπερήφανος, γιατί είδα ότι αυτή η χώρα παρόλες τις ελλείψεις σε σύστημα και οργάνωση, έχει τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να βασιστεί πάνω του και να έχει επιτυχία στη διαχείριση κρίσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

28η Οκτωβρίου - Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Συγκίνηση στις εκδηλώσεις που έγιναν στις σεισμόπληκτες περιοχές

Αρναουτάκης από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι: Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1940

Σεισμός - Ηράκλειο: Το χωριό όπου έμειναν όρθια μόνο 3 σπίτια! (φωτογραφίες)

Κρήτη

Ηράκλειο

Καράβολας: Πτώση άνδρα ενεργοποίησε Λιμενικό Σώμα και ΕΚΑΒ

Καράβολας

Το περιστατικό πτώσης ενός άντρα στα βράχια στην περιοχή του Καράβολα, κλήθηκε να διαχειριστεί σήμερα  το απόγευμα,  Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου,  το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ. 

Μόλις ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το περιστατικό, οργάνωσαν ευρεία επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστεί ο άντρας ο οποίος,  σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι μεγάλης ηλικίας. 

Τον ηλικιωμένο παρέλαβε ασθενόφορο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Δήμος Ηρακλείου: Στις 6 Δεκεμβρίου η Τελετή Απονομής των Cretan Taste Awards

Ηράκλειο - Συριγωνάκης για κυριακάτικη αργία: "Πολύ κακό για το τίποτα"

ESPA BANNER